Európai szuperkupa

Rekordszéria, Javi duplázás, Sané megérkezett | Érdekességek: FCB 2-1 SEV



A Sevilla elleni Szuperkupa-döntő, a Bayern győzelmi szériájának, valamint a játékosok teljesítményének legjobb érdekességei.

ABSZOLÚT REKORD:

A Bayern a sorozatbeli 23. tétmeccsét is megnyerte és ez egyedülálló rekordszéria az európai topbajnokságok csapatainak történelmében – az Ancelotti vezette Real 22 meccses győzelmi szériáját sikerült a múltnak átadni. A 78-16-os gólkülönbség és a csapat által mutatott dominancia is kivételes. Neuer 12-szer gólt sem kapott, egyszer sem lőttek neki egy mérkőzésen kettőnél több találatot.

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK:

▪ Hansi Flick több trófeát gyűjtött a Bayernnel, mint ahány mérkőzésen nem tudott nyerni: 38 meccs, 35 győzelem, 4 trófea.

▪ Neuer, Müller, Boateng, Alaba, Martínez, illetve a 2018-ban az Atleticoval diadalmaskodó Lucas is másodszor nyerte meg a Szuperkupát.

▪ A mérkőzésen csak két játékosnak nem volt kapuralövése: Neuernek és a becserélt Boatengnek. 13 különböző játékos célozta meg a spanyolok kapuját, tőlük csak négyen próbálkoztak.

▪ Javi Martínez 2013 után idén is sorsdöntő gólt lőtt a Szuperkupában. A legjobbkor, legutóbb 2019 áprilisában volt eredményes.

▪ Javi előtt csak egyetlen játékos tudott két különböző Szuperkupában is betalálni: az azóta már sajnos elhunyt José Antonio Reyes 2010-ben az Atletico, 2015-ben a Sevilla mezében lőtt gólt.

Bayern Munich vs. Sevilla score: Javi Martinez nets UEFA Super Cup winning goal in extra time for Bavarians - CBSSports.com

▪ Leroy Sané már a második meccsén nemzetközi kupát nyert a Bayernnel. A Cityvel négy év alatt egyszer sem sikerült neki.

▪ Manuel Neuer a 120. európai kupamérkőzésén lépett pályára – ezzel ő volt a mérkőzés legtapasztaltabb játékosa.

▪ Goretzka a szezon első két meccsén egyaránt betalált – a Sevilla elleni volt az ötödik gólja az európai kupameccseken.

▪ Robert Lewandowski készítette elő a Bayern első találatát: a legutóbbi hat tétmeccsén öt gólt és hat gólpasszt jegyzett.

▪ Jürgen Klopp tavalyi győzelme után ezúttal is egy német edző, nevezetesen Hansi Flick nyerte meg a Szuperkupát.

▪ A Bayern június 6-a óta először került hátrányba, akkor a Leverkusen szerezte meg a vezetést a Német Kupa döntőjében. 4-2-es győzelem lett a vége.

▪ A Bayern 2019 februárja után kényszerült hosszabbításra, akkor a Hertha elleni kupameccsen Coman góljával ment tovább 3-2-re a csapat.

▪ Alphonso Davies az 50. tétmeccsét játszotta a Bayernben.

▪ A legutóbbi 10 Szuperkupából nyolcat az éppen aktuális BL-győztes nyert meg.

▪ 15.180 rajongó vett részt a mérkőzésen.

SEVILLÁS ÉRDEKESSÉGEK:

▪ A Sevilla harmadszor játszott hosszabbítást az UEFA Szuperkupában – 2015-ben a Barca, 2016-ban a Real, most a Bayern ellen veszítettek.

▪ A Sevilla a hatodik Szuperkupa-részvételéből ötöt elveszített – ez negatív rekord.

Rekordszéria, Javi duplázás, Sané megérkezett | Érdekességek: FCB 2-1 SEV
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top