Bundesliga

Lehengerlő nyitány | Összefoglaló: Bayern 8-0 Schalke

Az 58. Bundesliga-idény nyitómérkőzésén a címvédő Bayern a tavaly 12. helyen végző Schalkét fogadta. A végül mesterhármast szerző Serge Gnabry korai bombájával indult a derbi, majd később betalált Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané, a 17 esztendős Jamal Musiala, illetve Robert Lewandowski is, aki előtt most már csak a 365 gólos Gerd Müller áll a Bundesliga örök-góllövőlistáján a Bayern mindenkori játékosait figyelembe véve.

Bayern München 8-0 Schalke

⚽️ Gnabry (4′, 47′, 59′), Goretzka (19′), Lewandowski (31′), Müller (69′), Sané (71′), Musiala (81′)

Bayern: Neuer – Lucas Hernández, Boateng (Richards, 72′), Süle, Pavard – Kimmich, Goretzka (Tolisso, 52′) – Sané (Cuisance, 72′), Müller (Zirkzee, 83′), Gnabry (Musiala, 72′) – Lewandowski

Schalke: Fährmann – Oczipka, Kabak, Stambouli, Rudy – Bentaleb, Serdar (Schöpf, 30′) – Harit (Becker, 79′), Uth, Matondo (Raman, 66′) – Paciencia (Skrzybski, 79′)

Hansi Flicknek a sérült David Alabát, illetve a karanténban lévő Kingsley Comant kellett nélkülöznie. Az új sztárigazolás, Leroy Sané, illetve a tavaly csak epizódszerepeket kapó Lucas Hernández is bekerült a kezdőbe, de ott volt a védelem közepén Niklas Süle is, akinek a triplázós szezon csaknem teljes egészét ki kellett hagynia. Alphonso Davies csak a cserék között kapott szerepet – pont úgy, mint az új hálóőrünk, Alexander Nübel.

A gelsenkircheni vendégek kapujába visszatért a rutinos Ralf Fährmann, illetve David Wagner kezdőjében ott volt az ex-Bayernes Sebastian Rudy, a portugál Gonzalo Paciencia, illetve a távozófélben lévő marokkói cselgép, Amine Harit is.

Image

Az első gól előtti Gnabry-csel. – Forrás: Bayern München

A találkozó első félidejét parádésan kezdte a Bayern: szűk húsz perc alatt már kétgólos vezetésre tett szert a rekordbajnok, miután Joshua Kimmich passza után Serge Gnabry, majd (ki más, mint) Thomas Müller legurítását követően a Schalkéban korábban 150 meccsen pályára lépő Leon Goretzka talált be.

A játékrész második felében Lewandowski harcolt ki egy tizenegyest, majd egy perccel később be is vágta azt. Ez volt a lengyel 20. találata a Schalke ellen, illetve összességében a 163. Bundesliga-gólja bajor mezben.

Image

Sané is agilisan mozgott élete első Bayernben játszott találkozóján. – Forrás: Bayern München

A szünet után ott folytatta a Bayern, ahol abbahagyta: egy szenzációs labdakihozatal után Leroy Sané vihette maga előtt a labdát, ám végül nem ő, hanem Gnabry fejezte be az akciót – tökéletesen. Az ez utáni percekben a vendégek is eljutottak kisebb helyzetekig, ám Neuert nem dolgoztatták meg.

Sané nem totojázott, újabb gólpasszt adott, amikor is egy már százszázalékos helyzetben Gnabry elé tette le a labdát, aki bevágta saját maga harmadik találatát. Sokat elmond a mérkőzésről, hogy Boatengen és Pavardon kívül gyakorlatilag minden pályára lépő Bayern-futballista előtt adódott helyzet. Müller előtt is, aki gólra is váltotta azt. Bár a német esetében nem is inkább a gól, hanem az azt megelőző gólpassz volt mesés: Robert Lewandowski rabonás mozdulattal helyezte a tavalyi asszisztkirály elé a játékszert, aki köszönte szépen, behúzta idei első striguláját.

Image

Musiala is kivette a részét a mészárlásból. – Forrás: Bayern München

Ha még nem lett volna elég, a 71. percben a volt gelsenkircheni újonc, Leroy Sané is betalált, megszerezve a Bayern hetedik találatát az este folyamán… jött a nyolcadik is, méghozzá egy 17 éves angoltól: Jamal Musiala döfte be az utolsó késszúrást a már teljesen szétesett Schalkéba. Az ifjú játékos ezzel minden idők legfiatalabb Bayern-játékosa lett, aki betalált a Bundesligában.

A mérkőzés góljai


🎞 Serge Gnabry – 1-0 (6′)

 

🎞 Leon Goretzka – 2-0 (19′)

 

🎞 Robert Lewandowski – 3-0 (31′)

 

🎞 Serge Gnabry – 4-0 (47′)

 

🎞 Serge Gnabry – 5-0 (59′)

 

🎞 Thomas Müller – 6-0 (69′)

 

🎞 Leroy Sané – 7-0 (71′)

 

🎞 Jamal Musiala – 8-0 (81′)

 

Statisztikák

Forrás: Eredmények.com

A meccs emberei

Serge Gnabry, aki mesterhármasával nagyszerűen alapozta meg az idei szezont, illetve Leroy Sané, aki debütáló mérkőzésén két asszisztot és egy gólt jegyzett.

Következő mérkőzés

Szeptember 24-én, este 9 órától a Sevilla elleni UEFA-szuperkupa találkozó.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top