Egyéb

Jön minden idők legpörgősebb idénye – túl vékony a keret?



A pénteki, Schalke elleni mérkőzéssel minden idők legmozgalmasabb idénye következik a Bayern számára.

Ha a május 29-ei BL-döntőig eljut a csapat, akkor 255 napon belül 55 tétmérkőzés, azaz átlagban 4,6 naponta vár egy meccs a Rekordbajnok spílereire – és ebben a válogatott mérkőzések még nincsenek is benne. A karácsonyi szünetig még inkább feszített lesz a tempó, ugyanis a válogatott játékosok számára 3,4 naponta, azaz átlagban heti kétszer kerül megrendezésre egy-egy mérkőzés.

Hansi Flick a saját elmondása és a folyamatosan érkező médiainfók szerint korántsem elégedett. Nem csoda:

▪ Pavard mögé nincs alternatíva. A Bayern elsődleges célpontja a Sport BILD szerint Sergino Dest lenne, de a klub nem akar érte 10-15 milliónál többet adni. Az eddigi egyetlen „alternatíva”, Odriozola visszatért Madridba. Kimmich posztja elsősorban a középpálya.

▪ Sané, Gnabry és Coman személyében csak három, Daviesszel esetleg négy játékos áll rendelkezésre a szélen. Perisicet és Coutinhot nem vettük meg, Batista-Meiert pedig kölcsönadtuk.

▪ Az ifijátékosok nélküli keret 23 tagból áll, a már távozó kölcsönjátékosok után Thiago, Javi és Ulreich, kisebb eséllyel talán Alaba is elhagyhatja a klubot. Az ifjú tehetségek közül Batista-Meiert és Singhet idén már nem vetheti be Flick.

▪Ismert, hogy több játékos is hajlamos a sérülésre: Az előző szezonban Pavard, Süle, Boateng, Lucas, Tolisso, Thiago, Cuisance, Coman, Gnabry és Lewa is volt hosszabb-rövidebb ideig, kellemetlen időpontban is maródi, de Sané esetét is jól ismerjük sajnos.

Uli Hoeness a Sport1-nek adott nyilatkozatában kijelentette, hogy szerinte a Bayernnek nincs szüksége új igazolásokra. A Sport BILD szerint a bajorok csak akkor igazolnak új játékost, ha játékoseladásokból további pénzösszegek folynak be a kasszába.

Az első tétmeccs előtt személyi problémák is hátráltathatják a csapatot:

Comannak kitudja még meddig, de óvatosság miatt házikaranténban kell lennie, Sané így rögtön kezdőként léphet majd pályára a Schalke ellen. A szerdai edzésen Alaba is csak futóedzést tudott abszolválni, valamint a zöldfülű Nianzou is kidőlt két hónapra. A Bayern természetesen képes arra, hogy szinte bármikor ütőképes csapatot állítson össze – kérdés, hogy hosszútávon, illetve több fontos játékos együttes sérülése esetén ez milyen hatással lesz a teljesítményre.

Vajon túldramatizáljuk a dolgot vagy tényleg szűk a keret?

Jön minden idők legpörgősebb idénye – túl vékony a keret?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top