Bundesliga

Visszatérhetnek a szurkolók a Bundesligába – a pénteki meccs még zártkapus lesz!



A német tartományok kedden egységesen egyeztek meg arról, hogy egy tesztidőszak keretein belül az 1000 fő feletti sporteseményekre a befogadóképesség 20 százaléka visszatérhet a lelátókra.

A hathetes tesztidőszak alatt nem csak a labdarúgás, hanem a kézilabda, a kosárlabda és a jéghoki szerelmesei is ott lehetnek a stadionokban – természetesen a jól ismert feltételek, azaz a távolságtartás, az alkoholtilalom és a szájmaszk megfelelő viselete mellett.

„A sportesemények az atmoszférából és a publikumból táplálkoznak – ez a Bundesliga-meccsekre, illetve az amatőr vagy a tömetsportokra is ugyanúgy érvényes. A biztonságos védekezési koncepcióval és a kapacitás korlátozásával a klubok újra élettel tölthetik meg a létesítményeiket.” (Armin Laschet, az a Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke)

Az egyezség szerint van egy olyan feltétel, amely mellett elvileg nem lehet beengedni a nézőket: Ha az egy tartományban, egy hét alatt 100 ezer főre levetített lakosból legalább 35-en fertőzött van, akkor zártkapus marad a mérkőzés. Épp ezért a müncheni szezonnyitón még nem lehetnek ott a nézők, ugyanis ez a szám jelenleg meghaladja a határértéket.

Ha visszatérhetek a szurkolók, akkor kb. 15.000 rajongó várható az Allianz Arénába.

Visszatérhetnek a szurkolók a Bundesligába – a pénteki meccs még zártkapus lesz!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top