Interjúk és nyilatkozatok

Kovac: Hansi megszerzése az én ötletem voltA Bayern egykori, a Monaco jelenlegi edzője a Sport BILD-nek adott interjút, ebből idézünk.

 

Arról, hogy koronás lett: Csütörtökön tesztelték az egész csapatot és stábot, pénteken pedig megtudtam, hogy pozitív lettem. Jól érzem magam, nincsenek tüneteim. Az edzéseket a testvérem Robert, és a többi asszisztens vette át. Az edzések tartalmát megbeszéljük, a gyakorlatokat pedig felvesszük, így vissza tudom nézni őket a hotelszobámban.

Arról, hogy miért nem maradt Németországban a Hertha hívására: Csak az új szezon kezdetén tudtam volna elképzelni, hogy folytassam. A karantén után edzőt váltottak, megszerezték Bruno Labbadiát, aki remekül be is vált. Mindenben jól cselekedtek.

Arról, hogy nem akarta megvárni Favre menesztését a BVB-nél: Mindig is mondtam, hogy Favre személyében nagyon jó edzője van a BVB-nek. Nem egyszerű Dortmundban dolgozni, nagyon magasak az elvárások, de mindennek a mércéje a Bayern és az is marad. Minden jót kívánok Luciennek, de tudom, hogy a Bayern ellen idén is nagyon nehéz dolguk lesz.

FC Bayern gegen BVB: So gegensätzlich sind Niko Kovac und Lucien Favre

A Bayernnel kötött 2+1 éves szerződéséről és a BL-prémiumról: Valóban 2+1-es szerződést kötöttem. Az utolsó év nem lépett hatályba, mert március 31-én felbontottuk a szerződést. De a kérdésükre válaszolva, tényleg kaptam BL-prémiumot.

Arról, hogy szorított-e a Bayernnek a BL-döntőben: Aki ismer, az tudja, hogy sohasem a pénz vezérelt. A döntő során egy pillanatra sem volt olyan érzésem, hogy az FC Bayern kikaphat. Soha nem a prémium miatt szorítottam nekik, hanem azért, mert örültem volna, ha a klub emberei sikert aratnak. Nyilván szívesen lettem volna én is a csapat tagja, de Hansi Flick remekül csinálta, nagyon jól játszottak a srácok. Nem vagyok az az ember, aki azt mondja, hogy utánam rosszul kell mennie a dolgoknak. Mindenkinek szívből gratuláltam.

Hansi Flickről: Nagyszerűen csinálta és pont. A csapat a teljes Rückrunde során veretlen maradt, 100 gólt lőttek. Az a stílus, ahogyan fociztak, az ő kézjegyét viseli. A triplázást nem fogják sokan elérni, talán csak PlayStationon. Nem vagyok irigy Hansira, ellentétben: Én hoztam őt ide a klubhoz, tehát végülis én is kivettem a részem a triplából. (mosolyog)

Happy birthday, Niko Kovac! - FC Bayern Munich

Flick megszerzéséről: Hansi Flick megszerzése az én ötletem volt. Ezzel az ötlettel fordultunk a testvéremmel Uli Hoeness elé. Uli is egyetértett, gyorsan meg is egyeztünk. Gondoltuk, hogy Hansi is belemegy.

Arról, hogy miért nem ment már vele és miért kaptak ki 5-1-re Frankfurtban: A csapatnak talán egy új impulzusra, egy új beszélőkére volt szüksége. Hansinak rengeteg kvalitása van, az egyik legnagyobb, hogy közös és sikeres múltja van a német válogatott játékosokkal. Szomorú voltam és csalódott, de: Aki nem tudja, milyen veszíteni, az nem is érdemli meg, hogy győzzön. Ilyen az élet. Gyakran estem el, de mindig felálltam.

A monacói életéről: Rengeteg dolgom van. Meg kell ismernem az embereket és a struktúrát, át kell tanulmányoznom a keretet. A bajnokságunk már elkezdődött, ami azt jelenti, hogy tele vagyok melóval. Jelenleg spártai körülmények között dolgozunk. Átépítés van, márciusban adják át az új edzőközpontot, az irodáink jelenleg konténerek. De tetszik. Tele vagyok munkával, nem hiányzik semmi.

Arról, hogy 41 játékos van a keretben: Megpróbálunk a sportigazgatóval és az általános igazgatóval új struktúrát kiépíteni és új irányt adni a klubnak, ami közép-, hosszútávon szerintem sikerülni is fog. Két csoportban dolgozunk, de legfeljebb 25 játékost akarok, másképp nem megy. A klub feladata a játékosoktól megválni, kölcsönadni őket. A játékosokkal szemben ez a fair, nekünk pedig lehetőséget ad a megfelelő munkához.

FC Bayern News: Auch Niko Kovac kassierte Champions-League-Prämie | Fußball News | Sky Sport

Arról, hogy hogyan kellene játszania a Monaconak: Tavaly a Monaco kapta a legtöbb gólt. A védelembe leigazoltuk Axel Disasit a Reimsből, ez az első lépés, hogy biztosítsuk a védelmet. Ezenkívül látványos támadófocit akarunk játszani. Át kell szerveznünk a csapatot, ehhez időre lesz szükség. Ettől függetlenül tudjuk, hogy ebben az időszakban is ugyanúgy szállítani kell az eredményeket.

A leigazolt Vollandról: Mindig is nagyszerű, jó típusú és szuper mentalitású játékosként tekintettem rá. Tud középen és a szélen is játszani, 28 évesen a legjobb korban van, gyors, robosztus, jól lő, agresszív. Tükrözi az ideálunkat, amit akarunk. Az itteni játékosok nagyon technikásak, a cél, hogy taktikai elemeket gyakoroljunk be, emellett jobban előtérbe akarjuk állítani a fizikumot, ebben Kevin nagy segítségünkre válhat. Szóba hoztam őt a Bayernnél is – az volt az ötletem, hogy megszerezzük Robert Lewandowski backupjaként.

A Monaco orosz befektetőjéről: Sok pénzt adott ki, de le kell redukálnunk a keretet. Nem úgy úszunk a pénzben, mint Dagobert bácsi. Azért vagyunk itt az igazgatókkal, hogy a szerkezetet egy normális irányba tereljük. 17-18 éves játékosokért adtunk ki 20 milliókat, ráadásul az elmúlt két évben a nemzetközi színtérről is lemaradtunk, most hiányoznak ezek a bevételek. Az a célunk, hogy a Monaco a lehető leghamarabb visszatérjen a nemzetközi fociba.

Kovac: Hansi megszerzése az én ötletem volt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top