Európai szuperkupa

Mesterséges intelligenciával léptetik be a rajongókat a Szuperkupa döntőre



A Bayern és a Sevilla szeptember 24-én mérkőzik meg az UEFA Szuperkupáért – 20.000 néző előtt, Budapesten.

Voltak olyan hangok, amelyek a magyar határkorlátozások miatt kétségbe vonták, hogy egyáltalán megkapja-e a rendezési jogot a magyar főváros, a két csapat külföldi szurkolói azonban a magyar rajongókkal együtt mégis részt vehetnek a mérkőzésen.

A Sport BILD úgy tudja, hogy az UEFA a mesterséges intelligenciát használó berlini „G2K” cég rendszerével akarja minimalizálni a fertőzés veszélyét.

Gyakorlatban ez úgy fog kinézni, hogy a Puskás Aréna nyolc bejáratánál felállított „konténereiben” felállított rendszer fogja vizsgálni a kilátogató szurkolókat. A mesterséges intelligencia mérni fogja a látogatók lázát, látja, hogy ki nem hord szájmaszkot, illetve a stadionon belüli távolságtartást is pásztázza majd.

Videós szemléltetés:

Forrás: g2k.ai

A cég vezére, Karsten Neugebauer is nyilatkozott a lapnak: „Az UEFA által tesztelt budapesti próba a megfelelő út az új normalitás felé. A technológia működik. Amire Németországban most szükség van, az a technológiába vetett bizalom.”

A rendszert Dortmundban és Hoffenheimben is sikeresen tesztelték, de a használatát visszautasították, ugyanis a DFL higiéniai koncepciójához nem szükséges ennek az alkalmazása ahhoz, hogy a rajongókat visszajuttassák a szektorokba.

Mesterséges intelligenciával léptetik be a rajongókat a Szuperkupa döntőre
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top