Bundesliga

Ezért szavazott az öt cserelehetőség ellen a Bayern



A Bundesliga és a Bundesliga II klubjai az elmúlt héten döntöttek arról, hogy a következő szezon bajnoki mérkőzésein is öt cserelehetőséggel élhetnek a csapatok vezetőedzői.

Mint ismert, a következő szezon menetrendje nagyon sűrű lesz – főleg az augusztus végén még BL-döntőt játszó Bayern számára volt kevés a pihenési időszak. A bajoroknak szeptemberben a Sevilla elleni UEFA Szuperkupa és a BVB elleni Német Szuperkupa döntő is extra mérkőzést jelent a többi német csapattal szemben.

Ezért is meglepő, hogy a bajorok a három cserelehetőség mellett döntöttek. Miért?

Bayern & Germany on Twitter: "Bayern subs. #FCUFCB… "

Rummenigge és Dreesen arra számítanak, hogy a következő gazdasági évben lehet majd igazán érezni a korona pénzügyi hatását. Alapból mindegyik játékos fizetése magas, emellett az öt cserelehetőség által több teljesítményprémiumot kell a klubnak fizetnie – a becslések szerint összesen maximum 5 millió eurót.

A BILD hozakodott elő a példával: A mérkőzésenkénti kettővel több cserelehetőséggel egy szezonban maximálisan 68 alkalommal kellene prémiumot fizetnie a klubnak. A lap szerint egy csere átlagban 73.500 eurós (kb 25 millió Ft) plusz kifizetést jelent a Bayern számára.

A Rekordbajnoknál arra számítottak, hogy ennek mentén a többi klub is a három cserelehetőség mellett teszi le a voksát – tévedtek, ugyanis a 36 klub döntő többsége a több változtatás mellett szavazott.

Hansi Flick ettől függetlenül dönthet úgy, hogy nem használja ki mindig a maximális cserelehetőséget és ezzel pénzt spórol csapatának…

Ezért szavazott az öt cserelehetőség ellen a Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top