Egyéb

Ennyit kínál Alabának a Bayern – ezekkel érvel az osztrák

A Sport BILD magazin eheti kiadása szerint David Alaba az elmúlt hetet Szardínián töltötte a családjával, ezért a szerződéshosszabbítási ügyében nincsenek új fejlemények.

A lap viszont megírta, hogy információik szerint a bajorok állítólag 11 milliós alapfizetés mellett 6 millió euró prémiumot kínálnak a 29 éves sajátnevelésű játékosnak – a jelenlegi szerződésében foglaltak 15 milliós összjuttatásról szólnak, Alaba viszont állítólag 20 millió fölött szeretne – valószínűleg a prémiumokkal együtt. Összehasonlításképp Boateng idén 12 milliót keresett, írja a Sport BILD.

BFW Seasonal player ratings: Bayern Munich's defenders - Bavarian Football  Works

Alaba és ügynökeinek egyik érve a jelentős fizetésemelésre, hogy míg az egyelőre epizódszereplő Lucasért 80 milliós rekordösszeget fizetett a klub, addig Alabáért soha nem kellett átigazolási díjat fizetnie a bajoroknak. Másik érvként sorakoztatják fel, hogy jövőre ingyen távozhatna, amellyel jelentős, 10 millió fölötti aláíráspénzt kaphatna esetleges új klubjától.

Ezt egyik fél, Alaba sem szeretné, a Bayern sem akar megválni – főleg ingyen – az új Abwehrcheftől. De jelenleg az ő térfelükön pattog a labda. Az ügynökök és a klub közötti harmadik megbeszélés időpontjáról egyelőre nincs infó.

Alaba egyik fő sérelme, hogy az előző szerződéshosszabbításnál ígéretet tettek neki a középpályán való szerepeltetésére, de erre nem került sor. Ellenben Kimmichhel, aki a jobbhátvéd posztról a középpálya motorjává nőtte ki magát.

A Bayern optimistán tekint a játékos hosszabbítására, de úgy tűnik, hogy emelniük kell a jelenlegi ajánlatukon…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top