Interjúk és nyilatkozatok

Boateng: Szívesen maradnék, jövőre is sok sikert ünnepelhetünkJerome Boateng a BILD-nek adott interjújában beszélt a Hansi Flick okozta változásról, a Bajnokok Ligájáról, Hoeness korábbi tanácsáról, a jövőjéről, Neymarról és Tuchelről is.

Arról a tweetjeről, amelyben köszönetet mondott azoknak akik hittek, és azoknak is, akik nem hittek benne:

Olyan ember vagyok, aki mindig állja a kritikát. Tudom, hogy az elmúlt évek nem alakultak optimálisan, de azt is, hogy megvoltak az okai annak, hogy miért nem tudtam a legjobb formámat mutatni. Abban az időszakban sokan nyilatkoztak, akik nem ismernek és nem tudják az okokat. Ezt tiszteletlenségnek tartom. Nagy motiváció volt számomra, hogy megmutassam nekik, hogy képes vagyok jó teljesítményre.

A Hansi Flickkel a téli edzőtábor előtt történő személyes beszélgetésére:

Döntő momentum volt a Hinrunde előtti utolsó mérkőzést megelőző beszélgetésünk. Ez volt az egyik oka annak, amiért télen a Bayernnél maradtam. Világos volt számomra, hogy Hansi Flick fair esélyt akar adni, ha bizonyítom, hogy ismét fitt vagyok és megtalálom a ritmusomat. Soha nem akartam többet. Boldog vagyok, hogy meghálálhattam a bizalmát.

Bayern Munich players love working with Hansi Flick

Mikor érezte újra a csapatban betöltött fontos szerepét?

Amikor Hansi Flick biztosított a bizalmáról, azonnal éreztem. Emberileg nagyon egyenes, semmit nem vetít. De el is várja a dolgokat. Nem tesz lakatot a szájára, elmondja miben kell fejlődnöd. Támogat, de követel is. Attól a pillanattól kezdve éreztem, hogy van esélyem. Nekem, de a csapatnak is. A triplázással meg is erősítettük ezt az utat.

Arról, hogy Messitől nem sokat lehetett látni a 8-2 során, illetve ez lehetett-e a távozási szándékának az utolsó döntő faktora:

Ettől függetlenül Messi számomra továbbra is a világ legjobbja. Egyedül nem tudod őt legyőzni, ezt tudtuk, csapatként viszont sikerült megállítanunk. Ahogy Messihez kerül a labda, letámadta az első játékos, egy további csatlakozott hozzá, néha a harmadik is besegített. Vadásztünk rá, de a Barca többi játékosait is zavartuk, amint hozzájuk került a labda. Nem lenne helyes Messi és a Barca teljesítményét erre az egy meccsre levetítetni, csak azért mert nekünk minden összejött. Megdolgoztunk érte. Az is igaz, hogy egy bizonyos idő után elveszítették a hitüket. Korábban már lehetett hallani, hogy a Barcelona és Messi körül színház volt, biztos nem a 8-2 volt a kiváltó ok.

Arról, amikor a Lyon elleni 1-0 előtt fontos becsúszással mentette meg a csapatát:

Az ilyen pillanatokban a tapasztalat is fontos tényező. Láttam Ekampit és feltételeztem, hogy Cornetnek akar passzolni, egyszerűen tudtam, hogy jönni fog az átadás. Lehet, hogy ez volt a kiváltó oka a sérülésemnek, amely miatt húztam a lábamat és le kellett jönnöm, de ezt nem tudom biztosan megmondani. Mindenesetre megérte, különben a labda valószínűleg bement volna, a korábban hihetetlen lövéseket védő Manu is tehetetlen volt már.

Arról, hogy valóban fájdalomcsillapítókkal tudott-e játszani a döntőben:

A dokik és a fiziók egész nap szolgálatban voltak, hogy ott lehessek a döntőben, feltétlenül segíteni akartam a csapatnak. Bizonságot adott nekünk, hogy a bejáratott védelemmel kezdhettünk, még ha le is kellett jönnöm, eleinte stabilitást biztosított a csapatnak. A lényeg az volt, hogy győztünk. Szerintem a felkészülés kezdetére már ott lehetek a pályán.

C1: Boateng (Bayern) comes out injured in the final against PSG - France 24 - Teller Report

Arról, hogy Hansi Flick meccs előtti beszédére örökké emlékezni fog-e:

Ez volt a legérzelmesebb monológ, amit a pályafutásom során hallottam. Hansi Flick megtalálta a megfelelő szavakat, ráadásul a családjainkkal – az én esetemben a két lányommal – készült videóüzenetek is meghatóak voltak. Olyan pillanat volt, amelyre ha egy nap visszatekintek a karrieremre, mindig ott fog lobogni a szemem előtt.

Volt-e lehetősége beszélni azzal a Hoenesszel, aki tavaly azt tanácsolta neki, hogy keressen új klubot magának:

A meccs után doppingpróbán voltam, ezután pedig az orvosok kezeltek. Az ünneplés és a hazaút során akkora volt a nyüzsgés, hogy nem volt lehetőségünk beszélni. De nem is volt szükség rá, mert Herr Hoeness és én ezt már korábban tisztáztuk egymással. Mindig rendben találom a kritikákat, nem szoktam panaszkodni miattuk. Csak azt szeretném, hogy a kritikát előzetesen, személyesen beszéljük meg. Herr Hoeness megértette, ezért ez a téma számomra már régóta lekerült a terítékről.

Jérôme Boateng suffers muscle strain - FC Bayern Munich

Arról, hogy Herbert Hainer szerint Boa egy oszlopa volt a győztes csapatnak:

A csapatban és a Flick irányítása alatti edzői stábban mindig éreztem a megbecsülést. Herr Hainer szavainak is örülök. Nem kell minden nap hallanom, hogy szükség van rám, de egy ilyen tiszteletnyilvánítás mindig jót tesz, főleg egy nehezebb időszak után.

Arról, hogy kitölti-e a szerződését:

Még nem voltak megbeszélések a szerződésemről, de világos számomra, hogy szívesen folytatnám az utat Hansi Flick irányítása alatt. A családom és én nagyon jól érezzük magunkat Münchenben. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a csapattal jövőre is sok sikert ünnepelhetünk. Részese akarok lenni a csapatnak.

Arról, hogy a meccs után beszélt Tuchellel, aki majdnem az edzője lett a PSG-nél:

A beszélgetés pontos részleteibe nem szeretnék belemenni, de természetesen érintettük, hogy két éve majdnem ahhoz a klubhoz igazoltam, amely az idei ellenfelünk volt a Bajnokok Ligája döntőjében. Thomas Tuchel egy nagyszerű edző, nekem is gratulált a győzelemhez.

Thomas Tuchel (l.) gratuliert Boateng nach dem Finale zum Champions-League-Titel

Arról, hogy együttérzett-e Neymarral:

A karrierem során én is átéltem pár fájó vereséget, ezért együtt tudok vele érezni. Leültem vele egy kicsit a padra és megpróbátam egy kicsit megvígasztalni. Ő nem csak egy fantasztikus játékos, hanem egy hihetetlenül kedves srác is. Tuchelnek sikerült ezt a csapatot egy új szintre emelnie, amelynek Neymar egy fontos alkotóeleme. Viszont meggyőződésem, hogy jobban megérdemeltük a győzelmet.

Arról, hogy készen állna-e játszani a 2021-es EB-n:

Másképpen is el lehetett volna intézni azt, ahogyan Thomas Müller, Mats Hummels és én kikerültünk a válogatottból, viszont tiszteletben tartom azt az utat, amelyet Jogi Löw tesz szövetségi kapitányként. Pár éven keresztül még topszinten akarok játszani – érzem, hogy ehhez továbbra is megvan a fizikumom. Ha eljön az az idő, biztosan nem fogok idegengedni attól, hogy segítsek a válogatottnak. Viszont elég reális vagyok ahhoz, hogy be tudjam lőni a szituációt.

Boateng: Szívesen maradnék, jövőre is sok sikert ünnepelhetünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top