Interjúk és nyilatkozatok

Müller: A játékunk fizikálisabbá, energikusabbá vált – ez nagyon jól passzol a stílusunkhoz



Thomas Müller a Sport BILD-nek adott interjújában a Bajnokok Ligájáról, Neuerről és a Bayern új nemzedékéről nyilatkozik.

A Bayern mestere a döntő előtt az alábbi jelmondattal motiválta a játékosokat: „A bajnokok végigjárják az útjukat.” Mi a véleménye erről Thomasnak?

Hansi Flick egy olyan ember, aki a monológjai során nem csak a megfelelő szavakat találja meg, hanem a hangnemével olyan érzést is kelt, amellyel magával ragadja a játékosokat. De nem csak a szónoklatokra támaszkodik, hanem ezt jól párosítja a játékkoncepciójával is. Mit is mondjak: Nagyon jól kijövünk vele. (nevet)

„Izgalmas lenne látni, hogy a legjobb formában lévő 2013-as és 2020-as csapat közül melyik jönne ki győztesen.”

Thomas a Flick irányítása alatti 35 meccsén 12 gólt lőtt és 20-at készített elő, emellett pedig nagyon hasznosan játszott a mezőnyben is. Ez a legjobb Müller?

Mindenképpen ez a legdominánsabb szerepköröm, amióta a Bayernnél játszom. Az első triplázásomnál 2013-ban még az ifjabb éveimben jártam. A vezérszerepem gyakorlásához fontos, hogy az edző biztosítson a bizalmáról és ezt Hansi Flick meg is tette. A többi már történelem. Tényleg hihetetlen, amit az elmúlt hónapokban tett ennél a klubnál.

Manuel Neuer korábbi nyilatkozata szerint a jelenlegi csapat, egész pontosan a keret jobb, mint a 2013-as triplázó együttesé. Mit szól ehhez Thomas?

Tényleg izgalmas lenne látni, hogy a legjobb formában lévő 2013-as és a 2020-as csapat közül ki jönne ki győztesen. Tényleg nem tudom. Ami mindkét csapat mellett szól az az, ahogyan eljutott a triplázásig és amilyen csapatokat az út során kikapcsoltak.

„Neuer extraklasszisa, hogy a fontos meccseken mindig ott van a szeren.”

Hogyan vezetné le a 2020-as Bajnokok Ligája győzelem menetelését?

A Chelsea ellen egy olyan csapattal volt dolgunk, amely hihetetlenül komoly felszállóágban van, biztos vagyok benne, hogy az előttünk álló években még sokat hallunk felőlük. A Barcelonát lenyűgözően, 8-2-re vertük meg. Az elődöntőben egy olyan Lyon ellen jutottunk tovább, amely korábban eltakarította az útból a favoritnak számító Juventust és a Manchester Cityt. A döntőben pedig olyan szupersztárokkal álltunk szemben, mint Neymar vagy Mbappé. Szerintem jól fel tudtuk őket tartani, mindketten bizonyították, hogy milyen veszélyesek. Természetesen volt pár helyzet, amit jobban is befejezhettek volna, de mindent, ami a kapura ment, azt fogta Manu. Az ezt megelőző hibáinkról nem beszélünk, ezt szinte már mindenki elfelejtette (nevet).

PSG-nevelés döntött – BL-győztes a Bayern München | M4 Sport

Manuel Neuer védései nélkül a Bayern többször is hátrányba kerülhetett volna a BL-döntőben. Vajon hogyan ítéli meg az ő teljesítményét a bajor ikon?

Amit a döntőben nyújtott, az ismét bizonyította, hogy ő egy világklasszis kapus. A Bundesligában egy egész szezonon keresztül jó teljesítményt nyújt, de nem annyira szeret feltűnősködni. Az ő extraklasszisa az, hogy a fontos meccseken mindig ott van a szeren. Abszolút megérdemelt az a dicshimnusz, amit a győztes döntő után kapott.

„A játékunk még fizikálisabbá vált, olyan energiát kapott, amely még jobban passzol a stílusunkhoz.”

Müllert a Bayern új generációjának oszlopairól is kérdezték, róluk is megvan a világos véleménye.

Szembeötlő, hogy a fiatalabb generáció tagjai milyen egységes érzetet keltenek – már csak azért is, mert a német válogatott korosztályos csapataiban is közösen tették meg az útjukat. Serge Gnabrynak is kiemelkedő a mentalitása, ami nem csak a Lyon elleni egyéni akcióiban nyilvánult meg. Leon és Josh is valódi Mentalitätsmonsterek, és a hosszú sérülése után Niklas is szuper visszatérésen van túl. Meghatározó oszlopai a bajnokcsapatnak, mindent megtesznek a sikerért.

Watch Manuel Neuer's double Neymar save against PSG in Champions League final - Eurosport

Philipp Lahm véleménye szerint a fizikális, dinamikus foci leváltotta a tiki-taka stílust. Müller egyetértően reagált erre:

Abszolút, láthattuk, hogy tavasszal új mércét állítottunk fel. Főleg a krízisszünetben dolgoztunk nagyon keményen a fizikális állapotunkon. A játékunk ezáltal még erőteljesebbé vált, és olyan energiát kapott, amely nagyon jól passzol a stílusunkhoz.

„Kellőképpen megünnepeltem a sikereinket.”

Müller többek között már kétszeres triplázónak és sorozatbeli nyolcszoros bajnoknak vallhatja magát. Elmondása szerint nem kell félni attól, hogy elmúlik az étvágya.

Ez a kérdés talán egy kicsit korai. A lisszaboni éjszakán nem voltam rest kellőképpen megünnepelni az aktuális sikereket. Most két hét szünetre megyünk, de aki ismer engem és ezt a csapatot, annak tudnia kell, hogy még nem múlt el az étvágyunk. Mindig és mindent meg akarunk nyerni. Ha ismét elkezdődik a Bajnokok Ligája, mindent megteszünk, hogy megvédjük és ismét Münchenbe csábítsuk a Henkelpottot. Akkor remélhetőleg már a rajongóink is ott lehetnek a lelátókon.

Müller: A játékunk fizikálisabbá, energikusabbá vált – ez nagyon jól passzol a stílusunkhoz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top