Összefoglalók

Triple 2020: A szezon 10 legfontosabb mérkőzése

A Sport BILD a szerdai magazinjában gyűjtötte ki az általuk vélt legfontosabb Bayern-meccseit, amellyel nem is tudunk vitatkozni. A listájukat kiegészítve csatoljuk minden mérkőzésről a saját beszámolóinkat is.

1. Tottenham 2-7 Bayern

A bajorok Londonban, a Tottenhem ellen és még Niko Kovac irányítása alatt mutatták meg: az elmúlt hónapokban mutatott bizonytalanságok ellenére nem felejtettek el focizni.

2. Frankfurt 5-1 Bayern

November 2-án, a szezon mélypontján Kovac egykori csapata 5-1-re semmisítette meg a Bayernt. Ez volt az „edzőbuktatás”, azaz Niko utolsó mérkőzése a bajorok padján.

3. Bayern 4-0 Dortmund

Egy héttel a frankfurti vereség és Kovac menesztése után a Bayern simán, 4-0-ra intézte el a sárga-feketéket. Ez volt Flick első meccse – ekkor még úgy volt, hogy egyelőre két meccsre veszi át a bajorokat.

4. Mönchengladbach 2-1 Bayern

A Bayern jól játszott december 7-én, de szerencsétlen vereséget szenvedett a Borussia otthonában. Ez volt a bajorok utolsó, tétmérkőzésen elszenvedett veresége.

5. Bayern 2-0 Wolfsburg

Joshua Zirkzee december 21-én, röviddel a farkasok elleni meccs vége előtt szerezte meg a vezetést, később Gnabry is rátett egy lapáttal. Három nappal korábban Freiburgban lőtt nagyon fontos győztesgólt az ifjú holland.

6. Chelsea 0-3 Bayern

A Bayern február 25-én simán gyűrte le Londonban a kékeket. A csapat itt tette világossá, hogy számolni kell velük, sokan itt ismerték meg Alphonso Davies nevét is először.

7. Dortmund 0-1 Bayern

A zártkapus, kiélezett dortmundi rangadón a Bayern Kimmich csodagóljával győzte le a legfőbb riválist, és hét ponttal növelve az előnyét már nyeregben érezhette magát a bajnokságban.

8. Leverkusen 2-4 Bayern

Július 4-én egy laza győzelemmel ünnepelhette szezonbeli második címét a Rekordkupagyőztes, itt reptette meg Flicket először a csapat.

9. Barcelona 2-8 Bayern

Az évszázad mérkőzésén a Bayern senki által sem várt módon döngölte a földbe Messiéket, lenyűgözve ezzel az egész futballvilágot.

10. PSG 0-1 Bayern

A párizsi születésű Kingsley Coman góljával a Bayern megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top