Interjúk és nyilatkozatok

Früchtl motivált Nürnbergben, Singh is ígéretes szezon elé néz



Christian Früchtl, a Bayern 20 éves kapustehetsége a következő szezont a Nürnberg csapatában folytatja kölcsönben – abban a Nürnbergben, amely 2020-ban egyedüli csapatként verte meg a Bayernt, nem is akárhogy: 5-2-re egy felkészülési mérkőzésen. Az 1,93 méter utánpótlásválogatott 15 éves kora óta edz Manuel Neuerrel és a Nürnberg elsőszámú kapusa akar lenni.

„Manu mindig is a példaképem volt. Eleinte hihetetlenül tiszteltem őt és eléggé félénk voltam, de időközben barátok lettünk. Természetesen sok dolgot lestem el tőle, számomra ő a világ legjobb kapusa. Jó ötletnek tartotta a nürnbergi átigazolásomat. Számomra ez a megfelelő lépés.”

FC Bayern: Keeper Christian Früchtl denkt offenbar über Abschied nach - Wechsel zu Bundesligist?

Chris szerint a Neuerrel való mindennapi edzés előnyt jelenthet neki a csapat másik kapusa, a 28 éves Christian Matheniával szemben.

„Az edző focit akar játszatni, amit jól ismerek a Bayernből és valószínűleg az előnyemre válhat itt. Tulajdonképpen nincsenek is hosszú átadások.”

A sportszakmai rivalizálás ellenére jó a névrokonok közötti kapcsolat – nyilatkozta az U20-as kapus, illetve elmondta, hogy nem bosszankodik azért, hogy a klubváltása miatt nem lehetett ott a BL-győzelemnél.

„Egy évre jöttem kölcsönbe és nincsen vele semmi problémám. Kölcsönösen kell motiválnunk egymást. A felkészülés kezdetétől itt akartam lenni. Remélem, hogy valamikor még lehetőségem lesz a kezeim közé fogni a serleget.”

FCN: Neuzugang Sarpreet Singh: „Die Saison kann sehr besonders werden“ - 2. Bundesliga - Bild.de

Früchtl-ön kívül a frankok másik müncheni kölcsönigazolása, Sarpreet Singh is ejtett pár szót:

„A másodosztály nagyon fizikális és kemény, jó hely számomra a fejlődésre. Elsősorban a 10-es posztot részesítem előnyben, de tudok a szélen vagy a 8-ason is játszani. Szeretem, ha nálam van a labda és támadhatok, illetve gólokat szerezhetek. A felkészülés jól alakul, a Hoffenheim ellen is elég jól játszottunk. Tényleg nagyon különleges lehet ez a szezon.”

 

Früchtl motivált Nürnbergben, Singh is ígéretes szezon elé néz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top