Egyéb

Pocsék debütálás, Jupp-bíztatás, fizetés – három infó Hansi Flickről



A Bayern 55 éves sikeredzője pár hónap alatt bajnokságot, kupát és BL-t nyert a csapatával. Óriási szeretetnek örvend, játékosai az Estadio da Luz gyepén és az éjszakai partyn is a levegőben dobálva ünnepelték őt – nem csak a munkája, hanem az emberi oldala miatt is. A BL-döntő előtt például begyűjtötte és lejátszotta a játékosok feleségeinek, családjainak videóüzeneteit is, akik a korlátozások miatt nem juthattak el a torna helyszínére.

Flick sikermottója: „A sikert csak bérli az ember. A bérleti díj pedig minden nap esedékes” – azaz: soha nem szabad lazítani, mindig keményen kell dolgozni.

Hansiról három érdekességet közölt a BILD, ezt közvetítjük most:

1. Hansi Flick egy komoly vereséggel kezdte a karrierjét

Az 1987-es, Porto ellen elveszített BL-döntőben is pályára lépő Flick fiatalként az ötödosztályú FC Bammental csapatánál befejezte be a játékos-, és kezdte az edzői karrierjét. Sőt, eleinte játékos-edzőként szolgálta a klubot. 1996-ban 1-8-ra kapott ki a TSV Wäldenbronntól, majd a szezon végén kiesett a csapatával – ettől függetlenül maradhatott az élen. Bammentalban telepedett le a családjával, később pedig a település tiszteletbeli polgárává is kinevezték őt, a koronás időszakban is támogatta az itt élőket. Erről és a településhez fűződő viszonyáról itt írtunk részletesebben.

2. Hansi Flick barátja és bizalmasa Jupp Heynckesnek

Jupp Heynckes a Bayern edzőjeként dolgozott már Hansi Flickkel, a 2020-ban triplázó Flick számára pedig példaképként szolgál a bajorok 2013-mas triplázó mestere. Miután Niko Kovactól elköszönt a vezetőség, Jupp a klubon belül Hansit ajánlotta a csapat vezetőedzőjeként. Flick tartott az első mérkőzésétől, ugyanis november 9-én hazai pályán, a BVB ellen kellett debütálnia. Jupp telefonon nyugtatta meg őt: „Ne aggódj. 3 vagy 4:0-ra nyertek. Ismerem a Bayernemet.” A Bayern végül 4-0-val kezdte a menetelését az ideiglenes-hosszútávú edzőjével.

3. Flick annyit keres, mint a Bayern egyik válogatott játékosa

A BILD infói szerint Hansi Flick a 2023-ig szóló szerződésében – a prémiumokkal együtt – évi 8 milió eurót tehet zsebre és ezzel annyit keres, mint a csapat válogatott belsővédője, Niklas Süle.

Pocsék debütálás, Jupp-bíztatás, fizetés – három infó Hansi Flickről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top