Akadémia

Hivatalos: Holger Seitz veszi át ismét a Bayern II-t, jövőre előléptetik



A Bayern keddi közleménye szerint Holger Seitz fogja helyettesíteni Sebastian Hoenesst a tartalékcsapat edzőjeként.

Seitz számára nem ismeretlen a pozíció, ugyanis ő volt Uli unokaöccsének a közvetlen elődje, vele jutott fel a csapat a Regionalligából a 3. Ligába – ezután nevezték ki a Campus sportvezető-helyettesének. A klubnál Salihamidzic és Sauer megegyeztek, hogy Holger 2021 nyarán előléptetésben részesül és átveszi a proficsapatnál dolgozó Campus-sportvezető, Hermann Gerland munkáját.

Brazzo: Miután Sebastiannak lehetővé tettük azt, hogy a Hoffenheim vezetőedzőjeként fejlődjön tovább, rövidtávon egy olyan edzőt kerestünk, aki a játékszisztémánkat, a klubot és a Campust is jól ismeri. Holger volt Sebastian elődje, most pedig az utódja lesz. Hálásak vagyunk neki, hogy edzőként folytatja a munkáját, ezután átveszi a Campusunk sportszakmai vezetését.

Sauer: A Bayern II harmadosztályú bajnokként egy nagyon fontos felkészítő állomása az utánpótlásunknak, a tehetségeink és a profik közötti távolság csökkent. Hermann Gerland személyében van egy ideális kapocsunk Hansi Flick edzői csapatában.

Kép

Már át is vette a csapatot Dirk Teschke segédedzőtől.

Holger Seitz: Amikor Hasan és Jochen felkértek, hogy vegyem át az U23-at, nem voltam teljesen felkészületlen. A klub és a Campus vezetésének szempontjából fontos volt, hogy megerősítsük a csapat helyét a harmadosztályban. A Campus leendő sportszakmai vezetőjeként kvázi saját magam tettem ennek a felelősévé és természetesen teljes szívből töltök el egy évet a csapat vezetésével. A 3. Liga egy kihívást jelentő, semmiképpen sem könnyű feladat, de már várom, hogy együtt dolgozhassak a játékosainkkal.

Seitz 2015-ben a Bajor Labdarúgó Szövetség és a Német Labdarúgó Szövetség munkatársaként érkezett. Először az U19-es csapatot, majd az U17-eseket vezényelte, mindkét csapattal bejutott a korosztályos bajnoki döntőkbe. 2018-ban átvette az U23 irányítását, első évében fel is juttatta a csapatot a harmadosztályba. A sok fontos távozó és az új, alsóbb korosztályokból felemelt játékosok miatt a harmadosztályban való helytállás a csapat egyik fő célja.

Hivatalos: Holger Seitz veszi át ismét a Bayern II-t, jövőre előléptetik
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top