Bajnokok Ligája

PSG: „Bizonyos részletekben alkalmazkodnunk kell / Történelmet akarunk írni”



A szombati sajtótájékoztatón Thomas Tuchel mellett Kylian Mbappé képviselte a párizsiakat. Íme a részletek:

THOMAS TUCHEL

A személyi helyzetről: Keylor Navas esetében ki kell várnunk a záróedzésig. Verratti sérülését egy ütődés, nem izomprobléma okozta, viszonylag jól érzi magát. Képes-e lejátszani 120 percet? Természetesen nem. Készen áll játszani? Ha semmi nem jön közbe az edzésen, akkor igen. holnap döntést hozunk, hogy kezdeni fog-e este.

A taktikáról: Tegnap megnéztünk egy pár jelenetet a csapattal, majd taktikai edzést tartottunk. Ma csak alapgyakorlatokat végzünk a stadionban. Ma nem akarunk foglalkozni a taktikával, nem érdemes sok dolgon változtatni.

A győzelem tapasztalatáról: Sokat beszélgettem erről Keylor Navassal. Angel di Maria és Neymar is megnyerték már ezt a sorozatot. Ugyanazon a véleményen vagyok: A Bayernnek van egy kis előnye, hogy tapasztaltabbak a döntőkben Ez viszont nem lesz döntő tényező.

A Bayernről: Óriási kvalitásaik vannak, de ezt eddig is tudtuk, hatalmasat fejlődtek, de mi is megérdemelten jutottunk a fináléba. Mindig tiszteltük az ellenfeleinket és bizonyos részletekben mindig alkalmazkodni is kell hozzájuk – ezt tettük minden BL-ellenfelünknél és a bajnokságban is. A Bayern a legutóbbi 29 meccsén veretlen maradt és nagyon erősek. De mindig vannak olyan területek és lehetőségek, amelyeket az ember kihasználhat. Egy döntőben fontos, hogy felszabadultak legyünk és bízzunk a saját erősségeinkben is. (…) Hansi Flick irányítása alatt kivételes sorozatban vannak jelenleg. Jó elegyet alkotnak a kiéhezett, új generációt képviselő, maguk után nyomot hagyni kívánó és azok a tapasztalt játékosok, akik ismételten meg akarják nyerni a Bajnokok Ligáját.

A meccsről: Ez Európa legmagasabb szintje. De felkészültünk arra, hogy 90 percet játsszunk. Tudjuk, hogy kemény munka vár ránk.

A Bayern esetleges változtatásairól: Nem várok már tőlük változásokat. Korábban gondoltam rá, hogy Pavard talán játszani fog és így felszabadul Kimmichnek a hely a középpályán. De egy ilyen záróedzésnek nem az a célja, hogy megzavarjuk az ellenfelet, hanem a jó felkészülés, mi is ezt tesszük. Mindazonáltal minden eshetőségre felkészülünk.

Kép



KYLIAN MBAPPÉ

A döntőről: Mindig is mondtam, hogy klubszinten a Bajnokok Ligája cím lenne számomra a legnagyobb győzelem, pontosan ezért igazoltam a klubhoz. Történelmet akarok írni a francia labdarúgásban és erre holnap meg is van a lehetőségünk. 2017 óta sok csalódást éltünk meg, de most itt vagyunk a döntőben és ez jelzi, hogy soha nem adtuk fel. Jól felkészültünk, jó mentalitású, koncentrált, de nyugodt csapat vagyunk. Fontos, hogy a csapattársakkal néha tudunk nevetni, relaxáltan nekivágni egy ilyen döntőnek.

Az állapotáról: Napról napra jobban érzem magam. Sokat segített, hogy játszhattam az elődöntőben, fizikálisan rozsdás voltam egy kicsit.

Neuerről: Neuer a futballtörténelem egyik legnagyobb kapusa. Mindig arról álmodtam, hogy a legjobbakkal mérhetem össze magam. Ha a legjobb akarsz lenni, akkor ellenük kell érvényesülnöd. Holnap egy nagy csapat ellen mérkőzünk, nagyon elszántan, de a saját játékunkat nyújtva kell játszanunk.

A Bajnokok Ligájáról: Ez a legnagyobb versenysorozat. Természetesen bizarr dolog zártkapuk mögött játszani és szeretnénk, ha itt lennének a rajongók, de ez továbbra is a Bajnokok Ligája, ez látszik a játék tempóján is. A zártkapuk ellenére továbbra is jó atmoszféra van a stadionban. Egyedülálló formátum, de emlékezni fogunk rá, be fog vonulni a történelembe.

A Tuchellel való kapcsolatáról: Sok dolgot hallottunk róla, például, hogy nem tud bánni a sztárokkal. De az az igazság, hogy a klubtörténelem legjobb szezonját futjuk, eddig az összes címet megnyertük és most ott vagyunk a Bajnokok Ligája döntőjében is. Jó hangulatban vagyunk. Természetesen vannak hullámvölgyek, ez bármelyik edzőnél előfordulhat. Holnap érte is játszani fogunk.

PSG: „Bizonyos részletekben alkalmazkodnunk kell / Történelmet akarunk írni”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top