Bajnokok Ligája

Mourinho: Flick fantasztikus, Kimmich a világ egyik legjobbja / a Bayern jobb csapat, de…

José Mourinho, a Tottenham vezetőedzője a DAZN-nak adott interjújában a Bajnokok Ligája döntője kapcsán beszélt többek között a 2010-es fináléról, Flickről, Müllerről, Kimmichről, a Bayern keretéről és a PSG-ről is.

A 2010-es Inter – Bayern döntőről: Az már jó régen volt. Azt hiszem, hogy Thomas Müller lehet az egyetlen, aki már akkor is ott volt a pályán. Olyan érzésünk volt, mintha legyőzhetetlenek lettünk volna. Hihetetlen szériánk volt, hasonló, mint amilyenben van a Bayern jelenleg. Nagyon magabiztosak voltunk, nem voltunk idegesek. Sok 30 feletti játékosunk állt a most vagy soha lehetőség előtt. Négyen vagy öten fejezték be két éven belül a pályafutásukat, tehát csak aznap írhattunk egyedülálló történelmet. Az elődöntőben kikapcsoltuk a Barcát, megnyertük a bajnokságot és a kupát is. Óriási volt az önbizalmunk, aminél jobb aligha lehet egy döntő előtt, ekkora nyomás mellett.

Mourinho moves into elite company | UEFA Champions League | UEFA.com

A Bayernről és Flickről:  Rengeteg gólt szereznek, nagyon intenzív focit játszanak, frissnek tűnnek – azért, mert a Bundesliga indult el először és ők fejezték be utoljára. A szünet fontos volt, hogy céltudatosan készüljenek fel a lisszaboni turnéra. Mi a titkuk? Nézzék csak meg a keretüket. Sokak számára ez egy Deja-vu érzést vált ki. Thiago, Müller, Neuer, Boateng, Alaba ismerik már ezt az érzést. Pavard még nem volt Bajnokok Ligája döntőben, de már világbajnoknak mondhatja magát, Perisic is ott volt a VB-döntőben. Tulajdonképpen ez csak Hansi Flick számára jelent újdonságot. Vezetőedzőként kvázi a karrierje legelején jár, de fantasztikus munkát végez a Bayernnél. Valósággal tapintani lehet a játékosok és a közte lévő empátiát, és az ilyen nagy pillanatokban ez nagyon fontos.A Bayern döntőbeli vereségei elősegítették a 2013-mas győzelmet? Akár meg is nyerhették volna a döntőket, szerintem az lett volna számukra a legjobb. 2013-ban sem azért nyertek, mert korábban háromszor kaptak ki. De ezek a vereségek természetesen hegeket hagynak és néha tényleg segít, ha a vereségek után átgondolod a dolgokat. De a legfontosabb, hogy soha ne sajnálkozz. Győzhetsz vagy nyerhetsz, ilyen a futball, nincsenek garanciák. Ha jól felkészülsz taktikailag, mentálisan, minden tekintetben és az ellenfél végül jobb, akkor így jártál. Akkor hazamehetsz a családodhoz és a barátaidhoz és aludhatsz egy jót. De mindent meg kell tenned, hogy lehetőséged legyen győzni.

Thomas Müller on Bayern's 2013 Champions League success | UEFA ...

Thomas Müller hosszútávú sikereiről: Ha a korai éveidben már eredményes vagy a labdarúgásban, az emberek elfelejtik a korod. Ez rám is érvényes edzőként. Néha azt hiszik, hogy már 75 éves vagyok, de csak 57. Ilyen az, ha az ember már korán a legmagasabb szinten bukkan elő. Thomas sem idős, csak nagyon korán kezdte. Személyesen nem ismerem őt, de mindig olyan benyomást keltett bennem, hogy ő egy boldog ember – és ha boldog vagy, nem élsz automatikusan tovább, de jobban igen. A Bayern is egy szürke időszakot élt át, de Flick átvétele óta a csapat ismét futballozik. Thomas Müller jól érzi magát, és ha jól érzi magát, akkor jól is játszik és segít a családon. Most pedig a karrierje következő nagy pillanata előtt áll.Joshua Kimmichről: Egy nagyszerű jobbhátvédet, balhátvédet, középhátvédet, hatost, nyolcast, tizest látok benne. Minden kvalitása megvan, amit egy edző látni és birtokolni akar. Távolból szemlélve nagyon magas a futballintelligenciája, érti a játékot és a különböző posztokon való elvárásokat. Ő egy fenomenális játékos, a világ egyik legjobba. Csapatedző vagyok és nem egyéni tréner, és számomra mindig a csapat sikere a legfontosabb – de ebben a csapatban páran kaphatnának egyéni elismeréseket is.

Bayern's Joshua Kimmich less emotional but calmer in fan-free ...

A PSG-ről: Veszélyesek, ha elvileg uralod a játékot felettük. Hirtelen lecsapnak és megsemmisítenek. A PSG nem egy fenomenális csapat, de van pár fenomén játékosuk és így is le tudnak olyan csapatokat győzni, akik tulajdonképpen jobbak náluk. A nagycsapatok bajnokságot nyernek, de a nagy játékosok nyerik a nagy meccseket. A Lipcse egy olyan csapat ellen esett ki, amely képes megnyerni a BL-t. A Red-Bull szervezet elsőosztályú, jó a filozófiájuk. Jövőre már nagyobb tapasztalattal lépnek pályára, nagyon erősnek tartom őket.

A PSG esetleges blamájáról: Az elmúlt négy-hat év befektetései egyszerűen őrületesek voltak, a kiemelkedő játékosaik listája hihetetlen: Thiago Silva, Marquinhos, Ibra, Cavani, Neymar, Mbappé és a folyamatosan érkező szupersztárok. Először vannak most ebben a szituációban. Csapatként evilágiak, de az egyéni játékosaik egy másik világból jöttek. A Bayern csapatként jobb, de tudniuk kell, hogy a Párizs fájdalmat okozhat nekik, a bajoroknak fel kell készülniük erre.

What annoys me about the comparison between Tuchel and Klopp ...

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top