Interjúk és nyilatkozatok

Kahn: Nálam Gnabry gólja volt a BL találata | Meg kell akadályoznunk Neymarékat



Oliver Kahn egy sajtótájékoztató keretein belül adott nyilatkozatának fontosabb részleteit próbáltuk meg kigyűjteni.

Arról, hogy az Kahn-korszak óta nem szenvedett vereséget a csapat: Rengeteg dolog történt, tavaly év végén a negyedik helyen állt a csapat a ligában. Az edzőváltással új struktúra keletkezett és fontos játékosok nyerték vissza az önbizalmukat. Világos elképzeléssel és óriási intenzitással játszanak, ritkán láttam akkora sebességet, mint a Barcelona ellen, lenyűgöző volt. Sok játékos ki van éhezve a címekre. Sok összetevő tette lehetővé, hogy teljesen meggyőzően legyünk bajnokok és kupagyőztesek, a BL-döntőbe is lenyűgöző módon jutottunk be. Január óta vagyok itt, valaki egyszer azt mondta: Az embernek jókor jó helyen kell lennie. (nevet)

„Aki a legjobban tudja motiválni magát a jelenlegi körülmények között, annak esélye van arra, hogy eredményes szezont zárjon.”

A korábbi csapatokkal való összehasonlításról: Nem szeretek generációk közötti összehasonlításokat tenni. Minket akkoriban az 1999-es vereség hajtott előre. Lahm és Schweinsteiger csapata hasonló szituációban volt a Finale dahoam után. A mai csapatnak nincsenek ilyen negatív élményei. Motiváltak és egyre jobbak akarnak lenni, ez teszi kivételessé a nagy csapatokat. A sorozatbeli nyolc bajnoki cím is egy kivételes teljesítmény. Soha nem elégedettek és mindig tovább akarnak fejlődni.

Bayerns künftiger Vorstandsboss Oliver Kahn

A csapat mentalitásáról: A srácok tudnak ünnepelni, ezt megállapíthatom. De sokkal fontosabb megérteni, milyen nehéz a következő mérkőzés, ha valaki egy Barca szintű topcsapat elleni 8-2 után egy olyan kellemetlen ellenféllel találkozik, mint a Lyon. Szakaszaiban nehéz meccs volt. Gyakran láttam csapatokat, akik egy ilyen nagyszerű győzelem után nem tudtak emelni a teljesítményükön. Korábban már elmondtam, hogy aki a legjobban tudja kezelni a jelen körülményeket, és tudja motiválni magát az üres stadionokban, annak nagy esélye van arra, hogy eredményes szezont zárjon.

„Manuel képes még évekig is nagyon magas szinten játszani.”

Gnabry fejlődéséről: A gólja világklasszis volt. Az elmúlt hónapokban sokat fejlődött és a teljesítménygörbéje is évről évre emelkedik. Még messze nem ért a csúcsra, de már most topteljesítményt nyújt. Hansi Flick erőssége, hogy különböző típusú emberekkel találja meg a megfelelő szavakat. Nagyon sokat foglalkozik a karakterekkel. Ez elősegíti a sikert.



Neuerről: Manuel egyedülálló. A sérülése utáni nehéz időszakban és az eredménytelen VB után lépésről lépésre tért vissza. Nagyon profin és aprólékosan figyel a fizikumára és mindig jól teljesít. A Bayern kapusai nem sokat vannak foglalkoztatva, de ha kell, akkor résen kell lennie. Lehetett volna 2-1 is, ha nem véd. Egy kapus idősebben semmiképpen sem gyengébb, sőt, egyre jobb. Manuel képes még évekig nagyon magas szinten játszani. Buffon is lassan 50 éves.

„Nem egyszerű fejlődési potenciálról beszélni, de nem mi lennénk a Bayern, ha nem gondolkodnánk ezen.”

A bajorok Bundesliga konkurenciáiról: Nagyon sok dolog történt az elmúlt években. Az utolsó nyolc bajnokság általában nem volt szoros, sőt elég sima volt. A klubnál senki nem ellenezné, ha hasonlóan izgalmas lenne a bajnokság, mint Angliában, ahol hét csapatnak is esélye van a címre. De ezt mi nem tudjuk befolyásolni. Csinálni akarjuk a dolgunkat tovább. Az FC Bayern egy világméretű futballcsapat, amelynek kötelessége, hogy nemzetközileg is elől legyen. Erre fókuszálunk. A többit nem tudjuk befolyásolni.

Hol van a fejlődési potenciál? A sorozatbeli nyolc bajnoki címet és triplázási esélyt figyelembe véve nem egyszerű fejlődési potenciálról beszélni. De nem mi lennénk a Bayern, ha nem gondolkodnánk ezen. A döntő előtt nem ez a megfelelő időpont erről beszélni. A csapat abszolút topszinten van.

A Lyon-meccs feszültségeiről: A csapat nagyon magasan állt, keményen presszingelt és a saját térfelén akarta hibákba kényszeríteni az ellenfelet, de gyakran sikerült felszabadulniuk a nyomás alól. 2-0-nál sem zárult még le a meccs, de ettől függetlenül soha nem aggódtam igazán. A Lyonnak nem volt olyan hidegvérű játékosa, mint Lewa és Gnabry. De a PSG-nél megvannak ezek a támadók. De tudja ezt Hansi Flick és a játékosok, alkalmazkodni fognak hozzájuk.



„A csapat stílusát mutatja, hogy 2-0 után meg akarták lőni a harmadik találatot is.”

Mbappé és Neymar megállításáról: Foglalkoznunk kell ezzel a két abszolút szupersztárral és világklasszis játékossal. Meg kell állítanunk az összjátékaikat. Flick és a csapata keresik a megoldást, hogy a lehető leggyakrabban jussanak hozzá a labdához. Teljesen, 90 percen keresztül azonban nem lehet megakadályozni őket – viszont nekünk is vannak veszélyes játékosaink. Serge Gnabry például hihetetlenül lépett el és vágta be a labdát, számomra az volt a Bajnokok Ligája találata – a legmagasabb tempóban is ilyen technikával kezelni a labdát… Van Lewandowksink, Neuerünk és rengeteg jó játékos a sorainkban. Természetesen nehéz lesz, de ismerjük a saját kvalitásainkat.

A csapat stílusáról: 43 gólt lőttünk a BL-ben. De a lelátón voltak egy páran, akik idegeskedtek azért, hogy a 2-0 után nem húzódunk vissza és meg akarjuk lőni a harmadik találatot is. De ez a csapat stílusa, ezt nagyon jól csinálják és nem akarnak visszavenni belőle.

Serge Gnabry beim FC Bayern München: Garant für die großen Nächte ...

Kahn: Nálam Gnabry gólja volt a BL találata | Meg kell akadályoznunk Neymarékat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top