Egyéb

Kiosztották a Fritz Walter-érmeket | Bayern-ifist is díjaztak



Mint minden naptári évben, idén is kiosztották a legtehetségesebb német fiataloknak járó Fritz Walter-érmet (Fritz-Walter-Medaille). Ismerős arcok is vannak a díjazottak közt, na meg két Bayern-akadémista, a 17 esztendős Torben Rhein és Gia Corley is.

A DFB (Német labdarúgó-szövetség) három kategóriában osztja ki a legjobb fiatal focistáknak járó medálokat. Az U19-eseket, az U17-eseket, illetve a hölgyeket arany-, ezüst- és bronzéremmel jutalmazzák. Tavaly például pont egy jelenlegi Bayern II-ben vitézkedő támadó, az Ajax-nevelés Nicolas-Gerrit Kühn kapta az U19-es korosztály aranymedálját. De nézzük az idei győzteseket:

U19 (2001-ben vagy 2002-ben született játékosok):

🥇 Aranyérem: Noah Katterbach (Köln) – Németország legnagyobb balhátvéd-reménysége, aki az elmúlt idényben 18 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában.

🥈 Ezüstérem: Kevin Ehlers (Dynamo Drezda) – Középhátvéd, klubja és a német U19-es válogatott fontos embere.

🥉 Bronzérem: Frederik Jäkel (RB Lipcse) – A híresen jó lipcsei akadémia legnagyobb ígérete, aki ugyan még nem alkotott maradandót a profik közt, de az ifiligákban és az utánpótlás-válogatottakban rendre jól szerepelt. Középső bekk poszton játszik.

Wirtz breaks Bundesliga record: The youngest goalscorers in ...

Florian Wirtz harcol a Bayern védelmével.

U17 (2003-ban vagy 2004-ben született futballisták):

🥇 Aranyérem: Florian Wirtz (Leverkusen) – Az álomdebütáns, aki a Bayern ellen lőtt góljával hívta fel magára a figyelmet az elmúlt szezon utolsó fordulóiban. Jobbszélsőként 14 gólja van különböző ifisorozatokban, illetve egy a Bundesligában, amivel a legfiatalabb játékos lett, aki valaha is betalált a német élvonalban.

🥈Ezüstérem: Torben Rhein (Bayern München) – A Herthában nőtt fel, de a Bayernben vált igazi tehetséggé. 2017 óta tartozik a bajorok kötelékébe. Idén az U19-es Bundesliga déli csoportját megnyerő müncheniek 14 mérkőzésén játszott, ezeken pedig 10 gólban vállalt szerepet. A tavalyi évadban összeboronálták többek között a Chelseavel is.  Pozíciója a középpálya közepe, kétlábas játékos.

🥉 Bronzérem: Luca Netz (Hertha Berlin) – A német U17-es válogatott legfontosabb embere, balhátvéd posztot játszik be.

2019 WU17 EURO team of the tournament | Women's Under-17 | UEFA.com

Egy igen menő fotó Giáról.

Hölgyek (U19-es korosztályban vagy azalatt játszó női futballisták):

🥇 Aranyérem: Lena Oberdorf (Wolfsburg) – Tavaly ő lett a legfiatalabb német női focista, aki világbajnokságon szerepelt. Tavaly az ezüstérmet gyűjtötte be ebben a kategóriában.

🥈 Ezüstérem: Gia Corley (Bayern München) – 2015 (13 éves kora) óta a Bayern München női csapatának játékosa. Már bemutatkozott a felnőttcsapatban is, de leginkább a második számú együttesben kap lehetőséget. A német U17-es válogatottal a májusi Európa-bajnokságra készültek, azonban a koronavírus miatt elhalasztották a svédországi tornát. Tavaly bronzérmes lett a Fritz Walter-éremkiosztáson.

🥉 Bronzérem: Carlotta Wamser (Essen) – 16 esztendősen a díjazottak legfiatalabbika, az U17-es válogatottban focizik.

A korábbi években egyébként Oliver Batista Meier (2018, U17, ezüst), Lars Lukas Mai (2017, U17, bronz) és Niklas Dorsch (2015, U17, ezüst) is kapott érmet. Az aranyérmesek klubjai egyébként 20 ezer, az ezüstérmeseké 15 ezer, míg a bronzérmeseké 10 ezer eurós bónuszt kapnak a DFB-től. A díjakat a világjárványra való tekintettel mindenkinek személyesen adják oda, különböző időpontokban.

Kiosztották a Fritz Walter-érmeket | Bayern-ifist is díjaztak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top