Interjúk és nyilatkozatok

James: „Tulajdonképpen mit is keresek én itt? – kérdeztem magamtól”



A szebb időket is megélt James Rodriguez a kolumbiai Comutricolornak adott nyilatkozatában elmondta, hogyan érezte magát Münchenben és miért távozott a német Rekordbajnoktól.

Először azonban nézzük, mi a helyzet az egykori müncheni közönségkedvenccel. A 29 éves kolumbai játékost a kétéves Bayernnél eltöltött kölcsönjátéka után szívesen leigazolta volna a klub, ám ő nem kért ebből a lehetőségből és 2019 nyarán visszatért a Realba. A királyiaknál nem jöttek be a számításai, ugyanis a sérülései után szinte egyáltalán nem kapott szerepet, és az utolsó meccseken már a keretbe sem nevezte őt Zidane. A teljes szezonban nyolc bajnokin, három kupameccsen és két BL-találkozón kapott 728 perc alatt csak egy gólt és két gólpasszt gyűjtött. A bajnokságban konkrétan október 19-e óta csak egy Sociedad elleni meccsen játszott 78 percet.

„Frusztráló, mert tudom, hogy megvannak a kvalitásaim ahhoz, hogy mindig játsszak. Szívesen játszanék többet, de mások miatt nem tudok. Ha azért nem játszanék, mert gyenge vagyok, elfogadnám és megnyugodnék. De mindig játszani, és mindig győzni akarok.”

James a Bayernnél Jupp Heynckes irányítása alatt jó teljesítményt nyújtott és megmutatta a kvalitásait, Niko Kovaccsal viszont nem értette meg magát és nem is igazán tudta hozni az elvárt szintet – de elsősorban nem ezért távozott.

„Hideg van ott. A német emberek is ridegek, habár a Bayernnél fantasztikus bánásmódban részesültem. A klub nagyon szeretett, de egyszerűen hideg volt. Volt olyan, amikor reggel kilenckor jéghidegben mentem edzésre, az autóm -28 fokot mutatott. Feltettem magamnak a kérdést: Tulajdonképpen mit is keresek én itt?”

A klíma mellett a német mentalitás sem állt közel James életviteléhez.

„A németek mindig csak a munkára gondolnak. Olyanok, mint a gépek és ez őrületes. A nyelv is óriási kihívást jelentett számomra. Mondtam a nyelvtanáromnak, akivel az első négy hónapig tanultam együtt, hogy egyikünk idejét sem akarom fecsérelni, nem akarom csinálni ezt tovább.”

Report: PSG Transfer Target Will Not Return to Real Madrid Next ...

Hiába van Madridban napfény és ragyogás, illetve gondtalan kommunikáció, James ideje lejárt az álmai klubjában.

„Ha egy másik klubhoz megyek, többet játszhatok és lehet pár boldog évem. A krízis miatt minden leállt, sok klub már nem akar. Talán Olaszországban, Spanyolországban vagy Angliában folytatom, pár nap vagy hét múlva kiderülhet. Voltam már jó ligákban, már csak az olasz és a PL hiányzik.”

James: „Tulajdonképpen mit is keresek én itt? – kérdeztem magamtól”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top