Bajnokok Ligája

„Fel sem tudom fogni egyelőre” | Reakciók: 2-8



A Barcelona elleni fölényes, 8-2-es győzelmet követő nyilatkozatok a Bayern játékosainak, illetve Flick és Salihamidzic részéről.

Hansi Flick: Óriási gratulációt kell kifejeznem a srácoknak, egyszerűen csúcs volt, ahogy 90 percen keresztül fenntartották az intenzitást. Ez a mentalitásunk, ezt képviseljük. Aminek még nagyon örültem az az volt, hogy a csereként beállt játékosok is gond nélkül hozták a teljesítményt. Tudtuk, hogy ha nyomás alá helyezzük őket hibázhatnak, ezt akartuk kihasználni és sikerült. A Barcelona támadójátékában óriási kvalitások vannak, lehetett látni bizonyos beidegződéseket – sokat kellett dolgoznunk, kemény munkát végzett a védelmünk, de nagyszerűen csinálták. Örülünk, hogy teljesítményünk kifizetődött, beleértve a fölényes eredményt is, de tudjuk azt is, hogy mi vár még ránk. Most az a cél, hogy ismét erőt gyűjtsünk és felkészüljünk a következő ellenfélre. Végülis a következő meccs is 0-0-ról kezdődik.

Flick über den historischen Sieg gegen Barca: "Wir haben das ...

Thomas Müller: Speciális este volt. Már magában az eredmény és az, ahogyan éreztük magunkat és játszottunk különleges volt. A legszebb, hogy a csereként beállt emberek is ugyanolyan kedvvel, ugyanolyan hozzáállással folytatták a játékot. Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan most is már az elejétől akartuk uralni az ellenfelet, de természetesen egy Barcát soha nem tudsz teljesen kikapcsolni, főleg a támadóikat. Nagyszerű első félidőt játszottunk, brutálisan dominánsak voltunk, főleg labda nélkül. Mi sem tudjuk teljesen felfogni. Az összjátékunk a szívemig hatolt.

Joshua Kimmich: Ez már brutális. Nehéz felfogni, hogy 8-2-re vertük meg a Barcelonát. Az első perctől kezdve óriási koncentrációval játszottunk, az 1-1-et is elég szerencsétlenül kaptuk be. Ettől függetlenül nem éreztünk bizonytalanságot, látható volt, hogy ezt a meccset meg akarjuk nyerni. Nagyon céltudatosan, bátran, magasan feltolt védelemmel játszottunk. A végén hihetetlen végeredmény alakult ki. Az ötödik gól után láthattuk, hogy a Barcának már nem megy, már nem hittek saját magukban. Kiemelt minket, hogy folyamatosan a következő gólra játszottunk. Brutális hidegvér és nyugalom jellemzett minket a labdával. Még nem végeztünk.

Champions League: FC Bayern Munich beat FC Barcelona


Leon Goretzka: Nagyon különleges volt, csak pár nap múlva fogjuk tudni realizálni ezt. Jó teljesítményt nyújtottunk, így alakult ki ez a végeredmény. Az első másodperctől ügyesek voltunk a párharcokban, de ez is volt a tervünk. Ilyen kiváló egyéni játékosok ellen világos dolog volt, hogy kellemetlenek lehetnek és ott kell lennünk a nyomukban. Az elején ez jól sikerült és korán megtaláltuk a játékunkat, 1-1-nél pedig látni lehetett, hogy milyen morállal rendelkezünk, folytattuk tovább a dolgunkat. A presszingünk brutális volt, a végén pedig már mámorból szereztük a gólokat. A Barcelona feladta. Van önbizalmunk és ez a mai meccs után sem csökkent. De a következő mérkőzést is 0-0-ról kezdjük.

8:2 - FC Bayern demütigt Barcelona und träumt weiter vom Triple | BR24

Manuel Neuer: Szerintem egyértelmű volt, hogy egy percre sem lazítottunk, folyamatosan mentünk előre a gólokért. A Barca nyilvánvalóan jól támad és szerezhetnek gólokat, de nyomás alatt tartottuk őket és nem akartunk ebből engedni, így a végéig támadtunk és a gólokra játszottunk. Egy kicsit sajnálom Marcot, hogy ennyi gólt kapott. Nekünk természetesen ez jó, de senki nem kívánja ezt a válogatott társának természetesen.

Faisal HQ's tweet - "Manuel Neuer #BarcaBayern " - Trendsmap

Hasan Salihamidzic: A srácok az elejétől fogva gázt adtak és remekül lendültek a játékba. Hihetetlen volt az első félidő, folyamatosan nyomás alatt tartuk az ellenfelet, labdákat szereztünk a középpályán és mindig veszélyesek voltunk. Élvezet volt nézni a srácokat. Nagyon koncentráltak vagyunk, a győzelmünk aránya nem sodorhat ki minket ebből. Örülünk, de még többet akarunk.

Bayern-Sportdirektor Salihamidzic: Wir wollen mehr

„Fel sem tudom fogni egyelőre” | Reakciók: 2-8
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top