Bajnokok Ligája

„Van egy tervünk, ami remélhetőleg működni fog / Nyomás alá kell helyeznünk Messit.”



A Barcelona elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztató részletei – Thomas Müllertől és Hansi Flicktől.

THOMAS MÜLLER

A német rekordot jelentő 113. BL-meccséről: Nagyszerű, ha az ember visszatekint a karrierjére, és az is valami, ha egy ilyen mérkőzés kapcsán kap valaki ilyen jellegű említést. Remélem, hogy pár BL-meccs társul még hozzá. Hogy mit tervezünk holnap, annak viszont semmi köze ehhez a dologhoz, ez csak mellékes.

A mérkőzéssel kapcsolatos elvárásairól: Két olyan csapat lesz ott a pályán, akik szeretnek játszani a labdával – viszont anélkül nélkül is ott akarunk lenni a szeren és a lehető legkényelmetlenebbé akarjuk tenni számukra a labdabirtoklást. Az egyenes kieséses meccsek elején a csapatok gyakran nem vállalnak túl nagy rizikót. Nem akarunk nyílt adok-kapokot, a saját kvalitásainkkal akarjuk a játékot kontrollálni. Bármi lehetséges, de jó érzések kavarognak bennem. Nem fogják könnyen adni magukat, kiváló, nagyon tapasztalt és eredményes játékosaik vannak. Mindenki tudja mi forog kockán, ezért is várjuk a mérkőzést.

Coutinhoról: Philippe nagyon fontos játékos számunkra, örülünk, hogy a kieséses rendszerben ő is a csapatunk részét képezi. Mindenki ismeri az extravagáns képességeit. Nem csak 11 játékosra van szükségünk, a csereként beállt játékosok gyakran döntenek egy mérkőzésről. Az ilyen játékosok óriási löketet adhatnak – remélem, hogy Philippe megmutathatja nálunk azon kvalitásait, amit az egész világ már láthatott.

Messiről: Messi nagyon jó formában van, de soha nem csak egyedül kell védekezünk ellene. Mindig, amikor ellene játszottunk, csak akkor működtek a dolgok, ha az egész csapat odafigyelt rá. Ha az első játékos nem szerzi meg tőle a labdát, jöhet a következő. Közösen kell az egyéni képességeinek ellenállnunk. Ez nem csak Alphonso Davies feladata lesz. Agresszívan, de tisztán kell lefolytatni vele a párharcokat. Izgalmas lesz hogyan sikerül, de az elmúlt hetekben mutatott játékunk is bizonyította, hogy képesek lehetünk rá.

Flickről és a csapatban uralkodó hangulatról: A győzelmi szériánknak megfelelően a hangulat kiváló. Bízunk a játékunkban. Hansi azt mondta, hogy egyedülálló és utánozhatatlan vagyok, tulajdonképpen nem túlozta el. Bizonyítani akarom az erősségeimet, hogy legközelebb még szebb dicséretet kapjak.



HANSI FLICK

Lewandowski és Messi különpárharcáról: Nem lehet őket egymással összehasonlítani. Robert középtámadóként abszolút világklasszis, nagyszerű kvalitásai vannak, főleg a 16-oson belül – garantálja a gólokat és sokat is készít elő. Messi évek óta messze a legjobb. Nem tudom, hogy lesz-e még valaha ilyen játékos.

A személyi helyzetről: Minden játékos itt van, aki bevethető és pályára léphet. Benjamin Pavard minden tesztet jól abszolvált otthon és ezért utazott utánunk Lisszabonba. Megtesszük a következő lépést és meglátjuk, hogy mi lesz vele a meccs után, a Barca ellen viszont nem áll a rendelkezésünkre. Kingsley is játszhat, 100 százalékos, ezért opciót jelent a holnapi kezdőcsapatba is.

Messi megállításáról: A Bayern nem Messi, hanem a Barcelona ellen játszik. Természetesen ő egy világklasszis, ezért gondolkodtunk  is azon, hogyan kellene játszanunk ellene – nem fogom elárulni. Okosan, közösen és csapatként kell megtennünk. Nyomás alá kell helyeznünk őt és meg kell nyernünk a párharcokat ellene.

Thiagoról: Nekünk és Thiagonak is a Bajnokok Ligája áll a középpontban, mindannyian erre koncentrálunk. Nem fontos, mi lesz ezután, most egy különleges meccs vár ránk. A legjobb nyolc között vagyunk és Európa legjobb csapataival mérkőzünk meg. Ezért nagyon várjuk már a meccset.

A Barca erősségeiről és gyengeségeiről: Ehhez nem fogok sokat hozzáfűzni. Tiszteljük a Barcelonát. Az elmúlt évtizedben Európa egyik domináns csapata volt. Sok edzőt és klubot inspiráltak a játékstílusukkal és azzal, hogyan nevelik ki a fiatalokat. Világklasszis játékosok vannak a soraikban, és nem csak Messi: Ott van Pique, Suarez, Griezmann és a világklasszis kapusuk, Ter Stegen. Ellen kell állnunk nekik. Van egy tervünk, ami reméljük, hogy működni fog holnap.

Az esélyesről: Mindkét csapat kerete minőségi. Mindannyian tudjuk, hogy az ilyen klubok találkozásai során egy kis szerencse is közre tud játszani. De ki akarjuk csikarni magunknak a szerencsénket. Hinnünk kell magunkban, magabiztosnak kell lennünk és a szükséges intenzitással kell nekivágnunk ennek a mérkőzésnek.

Címlapsztorik

Hivatalos: Joshua Kimmich 2025-ig hosszabbított!
Musiala emberségből is jeles: gyermekkora ificsapatának segít
Rummenigge távozott, Kahn lépett az örökébe
Hivatalos: Julian Nagelsmann lesz a Bayern edzője!

 

„Van egy tervünk, ami remélhetőleg működni fog / Nyomás alá kell helyeznünk Messit.”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top