Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: „Lewa a valaha volt legjobb profi a Bayernben / Az edző a legfontosabb”Karl-Heinz az Abendzeitungnak adott interjújában a kerettervezéssel kapcsolatos témákon kívül egyéb nyilatkozatokat is tett – ezek közül mutatjuk az érdekesebb mondatokat.

A Bajnokok Ligájáról: Örülünk és büszkék vagyunk, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között. Megérdemeltük, mert az összes eddigi meccsünket megnyertük, de a Barcelona személyében egy magasabb szintű ellenfél vár ránk. Pénteken elsőosztályú napot kell kifognunk és nagyon koncentráltnak kell lennünk, hogy kihasználjuk az esélyeinket.

A Barcelonáról: Ez egy kiegyenlített párharc. A Barca legjobb játékosa egyértelműen Messi, aki ha jó hangulatban van, magával ránthatja az egész csapatot. Az lesz a legfontosabb, hogy jól tartsuk őt kordában. A Barca játéka talán egy fokkal jobban hegyeződik ki Messi játékára, mint a miénk Lewandowskira.

Lewandowskiról és az esetleges pótlásáról: Robert élete legjobb szezonját futja, a Chelsea elleni két-két góljával és gólpasszával újra bizonyította ezt. Kivételesen fontos számunkra, de rajta kívül is sok magasszintű játékosunk van még. Az utódkérdéssel egyáltalán nem foglalkozunk. Robert Lewandowski a legjobb profi, akit valaha láttam a Bayernnél. Ahogy edz, táplálkozik és a testét ápolja… – csak a labdarúgásért él. Biztos vagyok benne, hogy még évekig ezen a szinten fog játszani. Ő egy kivételes jelenség, mert fizikálisan hihetetlen szintet képvisel.

Bundesliga | Bayern Munich coach Hansi Flick explains why Joshua ...

Zirkzeeről és a fiatalokról: Nagyon érdekes srác, az előző szezon bajnoki meccsein szinte mindig lőtt egy gólt, ha játszott. Gondoskodott arról, hogy fontos pontokat szerezzünk a Freiburg, a Wolfsburg és a Gladbach ellen. Az akadémia még fontosabb lehet ebben az időszakban, ezért nagyon jó, hogy egyre több alternatíva áll rendelkezésünkre a profiknál. Ezt a célzott megfigyelésünknek és a jobb képzésünknek köszönhetjük.

Hansi Flickről és arról, hogy tud-e korszakot képviselni a Bayernnél: Csodálatos fejlődésen mentünk keresztül Hansi Flickkel, ugyanis a focink nem csak eredményes, hanem látványos is. Világosan észlelhető az edző ujjlenyomata, emellett emberileg is nagyon szimpatikus. A klub szimpátiaértéke olyan magas, mint legutóbb Jupp Heynckes irányítása alatt volt. Bíztunk és hittünk benne az elejétől fogva, de mindenkinek az elvárásait felülmúlta a szereplése. Hansi remek edző a pályán és azon kívül is, elsőosztályú munkát végez a stábjával és empatikus. A mai világban fontos, hogy jó kapcsolat uralkodjon az edzői stáb és a játékosok között, és ez neki sikerült. A szerződését három évvel meghosszabbítottuk, kívánom neki, hogy korszakot alkosson. Ha a Bayern történelmében egy edző sokáig volt állományban, az mindig egy eredményes időszakot jelentett. Szeretnénk, ha minden pozícióban az állandóság uralkodna. Az FC Bayern legfontosabb alkalmazottja az edző.

Rummenigge interjújának további részletei: 

Rummenigge: „Lewa a valaha volt legjobb profi a Bayernben / Az edző a legfontosabb”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top