Akadémia

Megkezdte a felkészülést a 3. Liga bajnoka, a Bayern II is



A Bayern U23-mas csapata 37 nappal a 3. Ligában szerzett bajnoki címe után megkezdte a 2020/21-es szezonra való felkészülését.

A klub továbbra sem talált utódot a Hoffenheim proficsapatát átvevő Seba Hoeness helyére. Hasan Salihamidzic, Jochen Sauer, Holger Seitz és Marco Neppe több megbeszélést is folytattak Brazzo irodájában, eredménytelenül, egyelőre pletykákról sem nagyon hallani.

Az új szezon első edzését Dirk Teschke segédedző vezényelte le, az ő munkáját pedig az U15-ös tréner, Maximilian Knauer támogatja mindaddig, amíg az ő csapata is elkezdi az előszezont. Uli unokaöccsével együtt Hoffenheimbe távozott David Krecidlo asszisztens, illetve Tobias Dippert atlétikai edző az újjáépítés alatt álló Nürnbergnél, Früchtl és Singh társaságában folytatja.

A Bayern közleménye szerint a rajtnál 17 játékos volt jelen, közöttük a Wolfsurgtól érkező 19 éves Lenn Jastremski is. Az előző szezonban 14 gólig jutó srácot a Willembe távozó Wriedt helyére igazolták a bajorok. A profikkal edző, de egyelőre az amatőrök között lehetőséget kapó ifjoncok közül Musiala, Tillman, Mbi és Batista tagjai a Bayern BL-győzelemre esélyes keretének is.




„Egy rövid nyári szünet és egy viharos, de elsősorban hihetetlenül eredményes tavalyi év után ismét üdvözöltük a srácokat. A nulláról kezdjük, nehéz szezonunk lesz – nem leszünk már alábecsülve, ezért a lehető legmagasabb koncentrációra lesz napról napra szükségünk. Természetesen a többi csapat is bajnok akar lenni, le akarják vadászni a bajnokcsapatot. Pár húzóemberünk és az edzői stáb java elhagyott minket, ez pedig új esélyt nyújt azoknak, akik nyílt be akarják a szabad helyeket tölteni.” – Jochen Sauer

Rajtkeret: Nicolas Feldhahn, Taylor Booth, Ivan Mihaljevic, Lukas Schneller, Paul Will, Christopher Scott, Can Karatas, Jannik Rochelt, Michael Wagner, Josip Stanisic, Lenn Jastremski, Dennis Waidner, Angelo Stiller, Timo Kern, Kilian Senkbeil und Maximilian Zaiser

Távoztak: Otschi Wriedt, Derrick Köhn (Willem), Christian Früchtl (Nürnberg kölcsön), Michael Netolitzky (befejezte a karrierjét, a női csapat kapusedzője lesz 26 évesen), Lukas Mai (Darmstadt kölcsön), Sarpreet Singh (Kölcsön Nürnbergbe), Alexander Nollenberger (Bayreuth) és Marcel Zylla.

A harmadosztályú küzdelmek a Bundesligához hasonlóan szeptember 18-án veszik kezdetét.

Megkezdte a felkészülést a 3. Liga bajnoka, a Bayern II is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top