Bajnokok Ligája

Goretzka: Rá kell kényszerítenünk a focinkat a Barcára / Messit csak közösen tudjuk megállítani



Leon Goretzka kedden vett részt egy sajtókörön, ahol elsősorban a Barcelona elleni BL-mérkőzéssel és a bajorok felkészülésével kapcsolatban nyilatkozott.

A Neuer és Ter Stegen közötti párharcról: Szerintem mondhatjuk azt, hogy mindketten a világ legjobb kapusai – szerencsés vagyok, hogy játszhatok velük a válogatottban. Az a biztonság és tapasztalat, amit Manu sugároz magából, minden klubnak jót tenne. Marc is világklasszis kapussá fejlődött Barcelonában. Németországban meg vagyunk áldva a jó kapusokkal.

Vidalról: Pár hétig megismerhettem őt a klubnál és gyakran játszottunk egymás ellen, amikor a Schalkéban voltam. Ő egy elsőosztályú, nagyszerű mentalitással megáldott játékos. Amikor a teljesítménydiagnosztika során mellette voltam, láttam, hogy képes a saját határait meghaladni.

A Bayern sikerreceptjéről: Az egyéni kvalitásaink bevetése mellett sikerül csapatként játszani. Világos terv van a kezünkben és talán a labda nélküli intenzitásunk is kiemeli a csapatot.

A BL iránti elvárásairól: A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában vagyunk, itt már nincs egyszerű dolga az embernek. Portugáliában,  napsütésben készülünk fel egy K.O.-meccsre. Ennél nincs feljebb. Alig várjuk már, hogy játszhassunk. A kieséses szakasznak komoly varázsa van, ezért nagy rajongója vagyok a Német kupának is. Egy meccsen gyakran fordulnak elő csodák, ezért el tudom képzelni, hogy be fog válni egy a szisztéma.

Messi megállításáról: Ezt a kérdést már ezerszer megpróbálták megválaszolni előttem. Ronaldo ellen egy párszor játszottam már, de nagyszerű, hogy az elmúlt évtized futballjának másik meghatározó játékosa ellen is pályára léphetek. Ez csak kollektívan fog menni, mert ő egy klasszisjátékos. Hogy el tudjuk-e venni a kedvét a játéktól, azt nem tudom, de rájuk kell kényszerítenünk a saját focinkat.

A Thiagoval és Kimmichhel való összjátékról: Nem olyan nagy a kettejük közötti különbség, hasonlóképp értelmezik a játékot, de a pályán való gondolataik természetesen másak. Nagyon jól alkalmazkodtam Joshuához és Thiago is olyan kvalitást hoz a csapatunkba, amelyre szükségünk lesz. Fontos, hogy mindketten dolgozunk hátra, Thiago párszor biztosítani fog engem. Kimmichtől ellestem egy pár dolgot, például tudok már vezényszavakat adni a pályán, és ezt meg is teszem.

A Bayern második gárdájáról: Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy a csereként beállt játékosok készen állnak. Szép történetek születhetnek ebből. Csapatként nagyon örülünk ennek, ez is jelzi azt, hogy jelenleg sok dolog működik jól nálunk. Fontos, hogy eaz edzéseink is magasszintűek.



Arról, hogy mehetett volna-e a Barcába: Sok időmbe telt a döntés, volt pár lehetőségem. Minden ajánlatot meghallgattam, majd tudatosan döntöttem a Bayern mellett. Egy másodpercig sem bántam meg.

A felkészülésről: Számunkra minden ellenfél verhető, de egy nagyon jó csapat vár ránk. Tiszteljük őket, de tudjuk mire vagyunk képesek és magabiztosan várjuk a mérkőzést. Tudjuk, hogy nem csak Lionel Messi ellen fogunk játszani. Jól fel leszünk készülve. Az edzéseink nem annyira intenzívek, mint egy előszezonban, ehelyett több időt töltünk egymással. Olyan atmoszférában vagyunk, amelyben tökéletesen fel lehet készülni.

Hansi Flick tapasztalata segíthet-e: Természetesen igen. Tökéletesek az alapfeltételeink a turnéra való felkészüléhez. Profitálni fogunk ebből is.

A zártkapus meccsekről: Szeretnénk vissza a közönséget, de az egészség a legfontosabb. A fertőzöttek száma újra növekszik és támogatom, hogy bízzunk a politikában, legutóbb is nagyon jó munkát végeztek. Egyszerűen csak örülünk, hogy ismét játszhatunk.

Hansi Flick überlässt in seiner Vorbereitung auf Barcelona nichts dem Zufall

Goretzka: Rá kell kényszerítenünk a focinkat a Barcára / Messit csak közösen tudjuk megállítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top