Bajnokok Ligája

Matthäus megtippelte a hátralévő meccseket – „A Bayern megveri a Barcát, Pepet, Tuchelt.”

A Bayernt már csak három győzelem választja el attól, hogy 2013 után 2020-ban is triplázzon. Ehhez első lépésként a Barcelona csapatát kellene megverni péntek este.

A klub egykori legendás játékosa és elismert TV-s szakértő Lothar Matthäus a BILD felkérésére megtippelte a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek végét, így a torna végkimenetelét is – nem annyira meglepő, hogy végső győztesként a Bayern jött ki nála.

„A Bayern megveri a Barcát, Pepet, a döntőben pedig Tuchelt. A Bayern nyeri a Bajnokok Ligáját, nálam ők a legnagyobb favoritok. Nem látok olyan csapatot, amelynél összességében ilyen jól passzolnának a dolgok.”




Negyeddöntők:

Atalanta – PSG: Négy hete azt mondtam volna, hogy az Atalantának nagyon kompakt csapata van és nagyon kellemetlen dolog ellenük játszani, nagy meglepetést okozhatnak. De az Interen kívül az összes olasz klubnál azt tapasztalom, hogy elfáradtak. A PSG egyéni klasszisa dönt, 2-0-ra nyernek.

Lipcse – Atletico: Természetesen lehet meglepetés, különösen így, hogy csak egy meccsen dől el a továbbjutás. Örülnék, ha Nagelsmann és a Lipcse továbbmenne, de Simeone csapata nagyon jó formában van. A spanyolok kilenc győzelem és négy döntetlen mellett veretlenek maradtak és kvalifikálták magukat a következő kiírásra is. A Lipcse hullajtott egy pár pontot a ligában és hat hét szünet után ugranak fejest a K.O.-szakaszba, Timo Werner nélkül. Az Atletico nem csak robosztus védekezésre képes, hanem klasszis focistáik is vannak – mint Morata, Felix vagy Niguez, aki egyszer már fájdalmat okozott a Bayernnek. A tippem: 2-1-re kikap a Lipcse.

Manchester City – Lyon: Ez egy tiszta sor – papíron. A Lyonnak nincs még olyan sok ismert játékosa, de a csapatuk minőségi. Nem csak szerencsével mentek tovább a Juve és Ronaldo ellen, hanem a két meccsen mutatott jó teljesítményük miatt is. A City ettől függetlenül túl nagy falat lesz nekik. 2-0 az angoloknak.

Barcelona – Bayern: A hét abszolút csúcspontja: Messi ütközik utódjával, a világ legjobbjával: Robert Lewandowskival! A világ legjobb játékosával, nem csak támadójával! Lenyűgöző, hogy milyen formában van és mekkorát változott – gólkirályból csúcsgólvágóvá és vezérré fejlődött. De a Bayern nem csak Lewandowskiból áll. Az egész csapat szinte tökéletesen működik és ez egyértelműen Hansi Flick kézjegye. Labdavesztésnél legalább nyolc játékos rohan vissza a labdáért és közösen szerzik vissza azt. A presszing nagyszerű, az agresszivitás, a tempó, a figurák – mind begyakoroltak. A Barca már nem az a Barca, amely régen volt. Nem játszottak jó idényt, nem lettek bajnokok sem Spanyolországban. A védelmük instabil, sok játékosukban már nincs meg a gyorsaság. A Napoli ellen félniük kellett, habár az eredmény végül sima lett. Igen, a Barcának ott van Messi, akiben mindig ott van egy zseniális húzás. De ez nem lesz elég. Nem félek a Barcától. 3-1 a Bayernnek.

Bayern Munich vs FC Barcelona: Predict the Score - Barca Blaugranes

ELŐDÖNTŐK:

Atletico – PSG: Nagyon szoros elődöntő lesz, de azt hiszem, hogy a párizsiak szűken, de továbbmennek. Neymar és Mbappé a legkompaktabb védelmet is probléma elé állíthatják. A PSG ráadásul nagy mellénnyel érkezhet a két franciaországi kupagyőzelem és az Atalanta elleni győzelem miatt. 2-1 a Párizsnak.

Bayern – Manchester City: A Manchester City nálam a Bayern után a másik nagy esélyes, a Real Madridot is kiejtették. Tulajdonképpen ez a döntőbe is beillene, de sajnos nincs lehetőség rá. Pep Guardiolának a sérült Aguero és a Bayernhez igazoló Sané nélkül is nagyszerű csapata van: Gündogan, Sterling, De Bruyne – csak hogy párat említsek, mind-mind topjátékosok. Ezen a szinten Pepnek biztosan nagyobb tapasztalata van. Másrészről viszont Hansi Flick nyolc-kilenc hónapja úgy teszi a dolgát a Bayernnél, mintha már 30 éve lenne ott. Pep és a City nagy nyomás alatt áll, mert idén semmilyen címet nem nyertek. Ez, illetve a nem mindig biztos lábakon álló védelmük fogja okozni a kiesésüket. 2-1 a Bayernnek.




Premier League » News » Football: Pellegrini readies Man City for ...

DÖNTŐ:

Bayern – PSG: Ha a Bayern negyeddöntőben a Barcát, az elődöntőben Pepet is kiejti, akkor nem engedi ki a kezei közül a serleget. Thomas Tuchelnek természetesen Neymar és Mbappé személyében vannak világklasszis játékosai, de Lewandowski még náluk is jobb. A Bayernnek jelenleg mindenre van válasza. Párizsban az a probléma, hogy a támadósor túlságosan telített, a védelmük pedig nem annyira magabiztos. Ez az egyensúly a Bayernnél sokkal jobban működik. Ettől függetlenül ez egy nagyon izgalmas döntő lenne. A napi forma fog dönteni, de ha nem sérülnek meg fontosabb játékosok, nálam a Bayern a favorit a végjátékra. Nagyon tetszene, ha két német edző nézne szembe egymással. A tippem: 2-1-re nyeri a döntőt a Bayern.

Legyen igazad, Lothar!

FC Bayern plant mit Flick: Gerüchte um PSG-Trainer Tuchel ...

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top