Bajnokok Ligája

Megkezdte az edzőtábort a Bayern

A Bayern egy nyolcgyőzelmes rekordszériát folytatva a 18. alkalommal került be a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

A Chelsea elleni kettősgyőzelem után a folytatás már semleges helyszínen fog zajlani, ugyanis a korona miatt Lisszabonba helyezték át a legnemesebb európai klubsorozat végjátékát. A hátralévő hét párharcot egymeccses szisztémában, augusztus 12-e és 23-a között, alig két hét alatt fogják lezavarni. A Bayern 14.-én pénteken, a Barcelona ellen harcolhatja ki a középdöntőbe kerülést.

A komoly tétmeccsre való legoptimálisabb felkészülés érdekében mindent megtesznek a bajorok: a szombat esti meccs másnapján el is utaztak Portugáliába, hogy ott, egy edzőtábor keretein belül hangolódjanak az első döntőre a Barca ellen.

INDULÁS ELŐTTI PILLANATOK

A Brazzoval és Kahnnal utazó srácok 3 óra 4 perc repülés után ottani idő szerint 18:30-kor, itteni zóna szerint egy órával később landoltak Faroban és vették célba a tengermenti Cascade Wellness Resort csapathotelt Lagosban. Az időeltolódás miatt portugál földön tehát 20:00 órakor lesz a kezdő sípszó, Közép-Európában pedig a megszokott 21:00-ás kezdettel láthatjuk az összes mérkőzést. Az első edzést hétfőn 11 órakor tartják a srácok. Csütörtökön pedig 20 km-re közeítik meg Lisszabont, hogy ott szálljanak meg a Barca elleni mérkőzés előtt. Addig is ezen a pályán készülnek fel a katalánok elleni küzdelemre:

Kép


A 28 fős keretből csak 26-an utaztak el Portugáliába: Pavard a sérülése miatt otthon maradt, de a klubnál még nem tettek le arról, hogy az esetleges elődöntőben visszatérhet a 24 éves jobbhátvéd. Rajta kívül nem utazott el a csapattal az a Christian Früchtl sem, aki a Bayern hivatalos közleménye szerint jelenleg vendégjátékos titulussal készül az újdonsült (leendő) csapatában, a Nürnbergben. Früchtl az UEFA listáján továbbra is a Bayern nevezett játékosa, de a helyét a szintén nagyon tehetséges Ron-Thorben Hoffmann vette át a harmadikszámú kapusposzton.

„Okosan kell edzenünk és jó hangulatú atmoszférát kell teremtenünk Portugáliában. Pénteken frissnek kell lennünk és nem arra koncentrálnunk, hogy Portugáliában, a tenger közelében vagyunk és nyaralunk egyet.” – Thomas Müller

Jó hír, hogy Jerome Boateng a kezdeti aggodalmak ellenére nem szenvedett komoly sérülést, így természetesen el is utazott a csapattal, a napokban elvileg az izomsérült Kingsley Coman is visszatér edzeni. A fiatalok között Zirkzeen kívül ott van a már említett Hoffmann kapus, illetve a hivatalos keretbe nevezett Batista-Meier, Tillman, Musiala és Arrey-Mbi kvartett is.

A Bayern kerete: Neuer, Odriozola, Süle, Pavard, Thiago, Martínez, Lewandowski, Coutinho, Cuisance, Perišić, Boateng, Goretzka, Davies, Hernández, Gnabry, Tolisso, Müller, Ulreich, Alaba, Coman, Kimmich, Batista-Meier, Zirkzee, Hoffmann, Tillman, Musiala, Arrey-Mbi

Hansi Flick és a válogatottak nagyon jól ismerik az egykörös halálmeccseket, van a csapatban több világbajnok, Európa-bajnok, Konföderációs kupa győztes játékos is, de a csapat aktuális ellenfelének, azaz a Messi vezette Barcelonának sem lehet oka panaszra. Az egykoron jobb lábakon is álló katalánok a Napoli elleni 4-1-es összesítéssel jutottak be a legjobb nyolc közé. A bajor és katalán párharc közötti győztes a City-Lyon meccs nyertesével mérkőzik a döntőbe jutásért. A másik ágon az Atalanta – PSG és a Lipcse – Atletico győztesei küzdhetnek meg, hogy ott legyenek a 23-ai végjátékban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top