Egyéb

Süle vitába keveredett Wohlfahrt dokival / Leváltotta az ügynökét is



Niklas Süle 2019 októberében elszenvedte élete második keresztszalag-szakadását és csak kilenc és fél hónap elteltével, a Marseille elleni tesztmeccsen térhetett vissza a csapatba, de elmondása szerint a BL-re is készen áll. A Sport BILD információi szerint egyszer vitába keveredett a csapat korábbi csapatorvosával, Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrttal.

Niklas visszatérésére előbb is sor kerülhetett volna, de április közepén ödémás lett a térde, emiatt pedig félbe kellett szakítania a rehabilitációs programját. A középhátvéd sürgette a visszatérését, de Wohlfahrt figyelmeztette és fékezte a játékost, sőt egy gyors lefolyású artroszkópos térdműtétet* is javasolt neki. Ezt visszautasította, sőt más orvosoktól szerzett engedélyt a folytatásra – május 18-án vissza is tért a pályára, ami nemtetszést váltott ki a június végén távozó dokiból. Wohfahrt a lap felkeresésére, orvosi titoktartásra hivatkozva nem kívánta kommentálni ezt az esetet.

* Az ízületek túlterheléséből vagy sérüléséből adódó bántalmak kezelésének legkorszerűbb eljárása az artroszkópia, azaz az ízületi tükrözésen alapuló diagnosztikus és terápiás eljárás. Ennek köszönhetően a térd artroszkópia akár egynapos beavatkozásként is végezhető, sokkal gyorsabb felépülés mellett. (Forrás és részletek)

EM-Teilnahme von Niklas Süle nach Kreuzbandriss: Das sagt Bayern ...


Süle ügynökváltás miatt is téma volt a sajtóban, ugyanis a 195 centis védő hosszú évek után leváltotta Karl-Heinz Förstert, aki a BILD-nek nyilatkozva csalódottan vette tudomásul ezt az elhatározást. 

„Sajnálom Niklas döntését: Nyolc éven keresztül közös útat jártunk, ifiből felnőtt válogatott játékossá vált velem. Valódi okot nem adott rá, de most elválnak az útjaink: a sérülés után egyszerűen egy új fejezetet akart kezdeni. Ezek után is egymás szemébe fogunk tudni nézni, és továbbra is tartani fogjuk a kapcsolatot.”

Niklas új ügynöksége a Toni Kroost és Marco Reust is képviselő Sportstotal lett. Egyik emberük az a Volker Struth, aki korábban Götze leigazolásánál és Kroos távozásánál is érintett volt. Süle szerződése 2022-ig él a bajoroknál, jövőre a hosszabbítással kapcsolatban tárgyalhat a klubbal.

Süle vitába keveredett Wohlfahrt dokival / Leváltotta az ügynökét is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top