Egyéb

Kiszivárgott a Lewának szánt madridi szerződés – „A BVB-nél le akarták beszélni őt a Bayernről”Robert Lewandowski 2014-ben majdnem a Real Madridnál kötött ki – a lengyel Onet Sport kiszivárogtatta a Blancók által előkészített hatoldalas szerződést.

Lewa csak az aláírásért több, mint 10 millió eurót kaszált volna, emellett 8,6 millió eurós fizetést ígértek neki a szerződésben, amellyel 2014 és 2020 között összesen 75,5 milliót kaszált volna a Reálnál. A szerződésben különböző feltételek is szerepelnek – megtiltották volna neki a motorkerékpározást, a csónakázást, a sízést, az ejtőernyézést és a mászás bármilyen formáját is.

Diesen Vertrag hat Lewandowski nicht unterschreiben. Statt zu Real Madrid wechselte der Stürmer zu Bayern München

Lewandowski korábbi ügynöke a lengyel Onet sportnak elmondta, hogy a játékos először a Realba akart igazolni. A Sport1-et idézzük:

„A Realba akart menni és meg akart hátrálni a Bayernnel való megállapodástól. Tetszett neki az a vízió, hogy Madridban éljen és ott is játsszon. Tárgyalásokat folytattam a Reallal, meg akarták szerezni Robertet. Nagyon konkrét megbeszéléseket vezettünk és gyorsan meg is tudtunk egyezni.”

Kucharski, aki 2008 és 2017 között volt Lewa képviselője, elmondta azt is, hogy a sárga-feketéknél mindenki le akarta beszélni a támadót a belföldi váltásról.

„A BVB-nél mindenki megpróbálta Robertet meggyőzni arról, hogy a Bayern egy rossz választás lenne neki. Azzal jöttek, hogy Pep rendszere csatár nélküli és csak azért akarják megszerezni őt, hogy gyengítsék a BVB-t. A teljes német és lengyel sajtó ellenem volt.”

Real Madrid: Was bedeutet die Sperre für Lewandowski und Reus? - WELT

Miért igazolt mégis Münchenbe Lewa? Kucharski folytatta a mondanivalóját:

„A megfelelő pillanatban értette meg, hogy ez a klub a legjobb választás neki, és garanciát is kapott arra, hogy éveken keresztül hordhatja a 9-es mezt. Közvetlen megbeszéléseket folytattam a Bayern vezetőivel.”

Robert úgy döntött, hogy Dortmundból tehát mégis a Bayernhez igazol, ugyanis 2013 decemberében szóban már elígérkezett a bajorokhoz, illetve ők biztosították is a lengyelt arról, hogy ő lehet a csapat elsőszámú támadója – ellentétben a Madriddal, ahol Benzemával is meg kellett volna küzdenie a kezdőtagságért.

„Én még a hagyományok híve vagyok: Ha valakinek a szavam és a kezemet adom, akkor arra lehet hagyatkozni. Volt egy kis színház és érzelem, de mindig az volt a célom, hogy tartsam a Bayernnek adott szavamat.”

Robert Lewandowski szczerze o współpracy z Cezarym Kucharskim ...

Kiszivárgott a Lewának szánt madridi szerződés – „A BVB-nél le akarták beszélni őt a Bayernről”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top