Interjúk és nyilatkozatok

Peter Herrmann: Ha az embernek van egy Kloséja, az csak előnyös lehet



Miroslav Klose egy hete erősíti Hansi Flick stábját a Bayern proficsapatában. Az UEFA Pro Licensz képzésen is résztvevő egykori klasszistámadó feladatkörében korábban Peter Hermann is szerepelt a Rekordbajnoknál. Jupp és Kovac egykori segítője a Kickernek nyilatkozott.

„Amikor én munkához láttam, volt egy vezetőedző és voltam én, mint segédedző. Egy rövid ideig a kapusedzői feladatokat is elláttam. Azóta ez természetesen pozitív irányba változott.” (nevet)

Hansi Flick körül jelenleg is komoly bizalmi stáb dolgozik, mindenkinek megvan a saját maga feladatköre. Niko Kovac óta Hermann Gerland és Danny Röhl az edzéseken segít be, Toni Tapalovic évek óta kapusedzőként dolgozik, Dr. Holger Broich erőnléti edző is hosszú ideje áll a klub szolgálatában. Flick alatt most Kloséval bővült az edzői csapat.



„Azt nem tudom megítélni, hogyan értelmezik most a feladatokat a Bayernnél, de ha az embernek van egy Miro Kloséja is, akkor az csak előnyös lehet. Topjátékos volt, akinek nem volt kár, hogy nem rögtön a profikkal, hanem az ifiknél kezdett. Szerintem ez egy jó út volt, ugyanis a fiatalokkal talán még aprólékosabban kell dolgozni, még többet kell dolgozni velük a futball abc-jén. Nagyszerű megoldás volt.”

Klose a bemutatkozó nyilatkozatában elmondta, hogy átbeszélik még a pontos feladatkörét. Excsatárként természetesen elsősorban a támadókat fogja tudni ellátni hasznos tanáccsal, de a feladata azért ennél összetettebb lesz.

„Nem lehet azt kijelenteni, hogy az egyik edző csak a támadókkal foglalkozik, a másik pedig csak a védőkkel. Ennél sokkal komplexebb a játék, a támadó a csapat első védekező játékosa. De ha Miro Klose például valakinek elmagyarázza, hogyan kell egy kapuralövésnél viselkednie az embernek, akkor jobban hallgatnak rá.”

Peter Herrmann egyébként 2019 óta az Aachen csapatánál dolgozik tanácsadói pozícióban. A Bayern a Német kupa első fordulójában össze is futhat a negyedosztályú együttessel. 

Peter Hermann: Alemannias Freund und Helfer

Peter Herrmann: Ha az embernek van egy Kloséja, az csak előnyös lehet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top