Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge: Thiagonak most kell cselekednie

Karl-Heinz Rummeniggét a Skynak adott interjújában az Aranylabdán és a BL-en, valamint a „Fekete Beckenbauernek” nevezett Alabán kívül Thiagoról is kérdezték. Pár hónappal ezelőtt tényszerű dolognak tűnt, hogy a spanyol hosszabbít a Bayernnel, a klub vezetői is ebben a hiszemben voltak – erősítette meg Kalle.

„A Thiago és Hasan közötti megbeszélések tulajdonképpen mindig nagyon eredményesek voltak – egy időben úgy tűnt, hogy le is beszéltek egymással mindent. Ezután Thiago közölte vele, hogy valami újat szeretne csinálni és ez így is lesz. Ezt el kellett fogadnunk. Van egy szerződésünk, amely még egy évig hatályos – ha valamelyik klubbal megegyezett, annak a klubnak egy bizonyos mértékű összeget kell fizetnie…”

Korábbi hírek szerint a bajorok 35, azóta 30 millió euróban állapították meg a játékos vételárát, jövőre pedig ingyen távozhatna. A Bayern igazgatótanácsának elnöke nem akarta megerősíteni és cáfolni sem ezt az összeget.

Bundesliga | Thiago presented at FC Bayern | FC Bayern Munich

Thiago 20-25 millióért jött, a hírek szerint 30-ért távozhat„Nem szeretnék a nyilvánosság előtt beszélni arról, hogy milyen nagyságrendű összeg van a fejünkben. Foglalkozunk a dologgal, de azt már elmondtam, hogy nem lesz nyári kiárusítás. Egy bizonyos összegnek be kell folynia, hogy idő előtt jóváhagyjuk a távozását.”

Thiago remek formának örvendett Hansi Flick keze alatt is, de a szerencsétlen sérülése miatt Goretzka bekerült és bent is maradt a kezdőben. Pavard sérülése miatt azonban Thiago még fontos eleme lehet a bajor csapatnak. A Sky megkérdezte Rummeniggét, hogy sajnálja-e a 29 éves középpályás távozási szándékait.

„Nem, egyáltalán nem vagyok szomorú – kedvelem őt. Szerintem ő egy nagyszerű, fineszes focista és nagyon jó a karaktere is. Illetve ne feledjük: 29 évesen már abban a korban van, amikor valami újat akar csinálni, és ezt most kell megtennie – a harmadik iksz után nehezebb megvalósítani egy átigazolást.”

Thiagoval kapcsolatos korábbi cikkjeink:

Adventi Naptár #3 – Thiago gólja a Juventus ellen
FIFA-gála: Lewandowski és Neuer az év legjobbjai; Flick nem kapott díjat
Tíz Bayern-érdekeltségű jelölt az UEFA Év csapata szavazáson
FIFA-gála: Lewandowski, Flick, Neuer és Thiago a jelöltek közt
Hivatalos: Thiago a Liverpoolhoz igazolt
Hét Bayern-játékos a jelöltek közt az UEFA díjátadóján
Flick: Gratulálok a Liverpoolnak / Remélem, hogy tudunk minőségileg erősíteni
Thiago füllentett? „Senkinek nem mondtam, hogy távozni fogok.”
Thiago-ügy: A Liverpool hamarosan felveszi a kapcsolatot a Bayernnel
Uli szerint nem lesz már nagyobb igazolás / Thiago iránt a PSG is érdeklődhet

 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top