Bajnokok Ligája

Ki lehet a Bayern jobbhátvédje Pavard nélkül a BL-ben?A háromhetes vakációból való visszatérés első csapatedzésén Benjamin Pavard szerencsétlen bokaszalagsérülést szenvedett és határozatlan időre kidőlt. A lapok spekulációja szerint legalább három hétig lesz harcképtelen a stabil teljesítményt nyújtó francia, aki Kimmich mögött a második legtöbb játékpercet töltötte a pályán a csapat mezőnyjátékosai közül.

A Chelsea elleni meccset biztosan ki kell hagynia, de valószínű, hogy az augusztus 12-én rajtoló lisszaboni BL-végjátékról is lemarad a Világbajnok. Ki pótolhatja?

Alvaro Odriozola? Az ő neve lehet a legkézenfekvőbb, ugyanis Pavard pótlásaként érkezett télen a jobbhátvéd pozícióba. A spanyol játékos azonban négy meccsen összesen csak 160 percet játszott és bár támadásban ügyesnek tűnik, védekezésben nem tartják annyira erősnek és megbízhatónak.

What Alvaro Odriozola means for Bayern Munich's lineup - Bavarian ...

Joshua Kimmich? A Hansi Flick alatt és a válogatottban is hatosként játszó Joshua korábban a jobbhátvéd pozícióban is remek teljesítményt nyújtott. Kérdés, hogy a hiányát mennyire tudja majd megoldani a középpályán a Bayern. Flick számára mindenesetre nagyobb választék áll rendelkezésére az ő pótlására: A fix kezdőnek számító Goretzka mellé Thiago, Cuisance, vagy akár a bizonyítani vágyó Tolisso is kipróbálásra kerülhet a Marseille elleni tesztmeccsen, illetve a továbbiak folyamán. Emiatt talán Kimmich tűnik a legjobb és legbiztonságosabb megoldásnak Pavard posztjának a betöltésére.Jerome Boateng? Meglepő lenne, de Hansi Flick a válogatottnál töltött idejéből tudja, hogy Boateng képes a jobbhátvéd poszton játszani. Jobblábas, és játékstílusánál és felépítésénél fogva is hasonlít Pavardra, az ő helyét Alaba mellett Lucas Hernandez vagy Niklas Süle is betölthetné és Kimmich is maradhatna Goretzka mellett a vezérpozíciójában. De vajon megbontja jól működő belsővédő-párosát a mester?

Tanguy Kouassi to Bayern: consequences for Boateng, Hernández and ...

Lucas Hernandez? A BILD nevezte meg őt lehetséges pótlékként, ugyanis a Real Madrid elleni 2017-es BL-elődöntőben egyszer játszott a jobbhátvéd pozícióban – más kérdés, hogy 3-0-ra ki is kaptak. Az erősen ballábas Lucas nem biztos, hogy kellemesen érezné magát a túloldalon, de lehetősége lenne arra, hogy bizonyítsa az árához mért kvalitásait.

Chris Richards? A 20 éves amerikai tehetség debütálhatott idén a Bundesligában, de a Bayern II játékosaként a harmadosztályú bajnokcsapatnak volt a stabil tagja. Richards a szezon első felében 12-szer lépett pályára a jobbhátvéd poszton, a feltámadást jelentő Rückrundéban viszont kizárólag a belsővédőként szerepelt. Tapasztalathiánya miatt valószínűtlen, hogy ő pótolja Pavardot a Bayern kezdőjében, a Bajnokok Ligája K.O. szakaszában.

A Marseille elleni pénteki mérkőzésen megláthatjuk, mely játékosokat próbálja ki Flick jobbhátvédként.

Ki lehet a Bayern jobbhátvédje Pavard nélkül a BL-ben?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top