Akadémia

Hivatalos: Sebastian Hoeness távozik a Bayern II éléről, a Hoffenheimben folytatja

A Hoffenheim hétfőn délelőtt bejelentette, hogy a következő szezontól a Bayern II sikeredzője, a 38 éves Sebastian Hoeness három éves szerződés keretein belül irányítja majd a csapatukat. Uli unokaöccse augusztus 2-án áll munkába az új csapatánál. Szerződése még évekig kötötte őt a Bayernhez, de a müncheniek nem állták útját a tehetséges edzőnek.

Alexander Rosen, a Hoffenheim igazgatója: „Hosszú ideje kapcsolatban állunk Sebastian Hoenesszel – a munkája, a labdarúgással kapcsolatos felfogása remekül passzol a TSG filozófiájához és stratégiájához. A jövőben szeretnénk a játékosokat egy magasabb szintre fejleszteni és ehhez egy világos játékstílus szükséges. Sebastian bizonyította, hogy képes a fiatal játékosokat egy teljesítőképes egységgé formálni és egyénileg is fejleszteni tovább. Nem csak látványos, hanem nagyon eredményes munkát is végzett.”

Hoeness a Sport Bildnek adott legutóbbi nyilatkozatában elmondta:

„Gyermekkori érzelmek fűznek az FC Bayernhez. Különleges dolog itt tevékenykedni. A távozásnak nagyon átgondoltnak kell lennie és tökéletesen kell passzolnia hozzám.”

Sebastian Hoeneß: A bajnokság megnyerése csak hab a tortán - Mia ...



Sebastian Hoeness a Hoffenheim hivatalos oldalának: „A Hoffenheimnél való munka egy nagy kihívás, amelynek hihetetlenül örülök. A klub alapvető filozófiája egyezik az én futballról kialakított képemmel – támadó, bátor, rugalmas és mindig aktív. A Hoffenheim az elmúlt években egy kiemelkedő alapot épített fel, amely lehetővé teszi a profi és ifijátékosok megfelelő képzését is.”

Sebastian Hoeness az FCB.de-nek: „Nagyon hálás vagyok, hogy ennél a nagyszerű klubnál dolgozhattam. Fantasztikus időszak volt, amelyben fiatal edzőként tovább tudtam fejlődni. Szeretném megköszönni a teljes vezérkarnak a nekem szavazott bizalmat, hogy átvehettem a második csapatot. Különös köszönetet szeretnék mondani Jochen Sauernek, akivel nagyon intenzív és bizalmas munkát végeztünk. Hansi Flicknek is szeretném megköszönni a jó együttműködést, ugyanez érvényes Hermann Gerlandra, aki különleges támogatást nyújtott nekem edzőként. Természetesen óriási köszönet a stábomnak, a Campus munkatársainak és a játékosaimnak. Nem utolsósorban pedig a szívélyes köszönetet a szurkolóinknak a nagyszerű támogatásért. A 3.Ligás bajnoki győzelmet soha nem fogom elfeledni.”

Hasan Salihamidzic: Büszkék vagyunk arra, amit a Campuson teljesített – ott nem csak játékosokat, hanem edzőket is képzünk. Természetesen kár, hogy elhagy minket, de úgy döntöttünk, hogy nem állítunk elé akadályt. Sebastian egy szuper srác, a Bundesligában és az Európa Ligában is minden jót kívánunk vele a TSG-nek.”

Hoeness játékosként a Stuttgart ificsapatában, a Hertha második és a Hoffenheim proficsapatában is megfordult, de egy élvonalbeli meccsen sem lépett pályára. Pályafutását 28 évesen fejezte be, ezután dolgozott a Lipcse és a Bayern utánpótlásában is. A Bayern II-vel első évében bajnokká vált.

Lehetséges utódjai között egyelőre elődjét, a Bayern Campusnál dolgozó Holger Seitzet és a HSV-től távozó Tobias Schweinsteigert kezeli a sajtó. 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top