Akadémia

Hivatalos: Malik Tillman 2023-ig hosszabbított – Flick számíthat rá a felkészülés során



Az FC Bayern újabb ígéretes tehetségét láncolta magához, ezúttal Malik Tillman, a klub 18 éves támadó középpályása írt alá 2023-ig szóló szerződést a Rekordbajnokkal.

Jochen Sauer, az akadémia vezetője: Nagyon örülünk, hogy Malikot újabb három évre el tudtuk kötelezni magunkhoz. Sportszakmailag és személyiségileg is kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, legutóbb az amatőrcsapatban tette meg az első lépéseket a profi futball felé vezető úton, erős teljesítményt nyújtott a 3. Ligában. Nagyonb bízunk a képességeiben és a potenciáljában.”



Tillman 2015-ben került a Fürth utánpótlásából Münchenbe, a ranglétrát folyamatosan megjárva a szezon végén többször tehette tiszteletét Hansi Flick edzésein is – a német edző a BILD szerint számít rá a BL-re való felkészülés során és a tornára is viheti magával a leginkább 8-as, 10-es és akár a 9-es poszton is bevethető tehetséget. Malik tavaly 26 meccsen 16 gólt lőtt az U19-ben, később pedig az U23-ban lőtt öt gólt nyolc meccsen, ami remekül tükrözi gólérzékenységét.

Malik Tillman: Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is az FC Bayern mezét viselhetem – keményen fogok dolgozni azért, hogy ebben a klubban valósítsam meg a profi labdarúgással kapcsolatos álmaimat.

A 2002-es születésű srác elsősorban az U23-ban fog játszani, de jó teljesítménye esetén és a szoros menetrend miatt akár Hansi Flick is számíthat a játékára.

Hivatalos: Malik Tillman 2023-ig hosszabbított – Flick számíthat rá a felkészülés során
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top