Akadémia

Hivatalos: Mai hosszabbított és kölcsönbe megy



A Bayern bejelentette, amire a Sport1 hétfői híre alapján – egy fontos részlet kivételével – már számíthattunk, azaz: Lukas Mai a következő szezont a Bundesliga másodosztályában szereplő Darmstadt csapatában kezdi meg kölcsönben. A 20 éves belsővédő a vételi opciót nem tartalmazó kölcsönszerződés aláírása előtt a Bayernnel is aláírt egy új kontraktust  2023-ig.

Carsten Wehlmann, a Darmstadt menedzsere: Folyamatosan értekeztünk róla, hogy a védelem közepén tennünk kell valamit, ezért nagyon örülünk annak, hogy Lars Lukas Mai személyében egy tehetséges játékost szerezhettünk. A mögöttünk lévő harmadosztályú szezonban a Bayern U23-mas csapatának alapembereként bajnok lett, bizonyította, hogy megérett a profi labdarúgásra. Meggyőződésünk, hogy Lukas megteszi a következő lépést a fejlődésében és a képességeivel képes lesz minket előrébb juttatni.

Bayern Munich: Lukas Mai needs more playing time next season

Lukas Mai: Nagyon örülük, hogy megkaphatom a másodosztályban való bizonyítási lehetőséget, illetve szakmailag és személyiségileg is továbbfejlődhetek itt. A Darmstadt egy nagyszerű, családias klub, a vezetőkkel való szuper megbeszélések után nem sokáig kellett gondolkoznom az ajánlatuk miatt. Örülök, hogy itt tölthetem a következő szezont, illetve nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhassak az új klubomhoz.

A Darmstadt újdonsült 17-ese 2014-ben került a Bayern utánpótlásába, ahol a ranglétrát végigjárva a bajnok Bayern II alapemberévé nőtte ki magát – ezt megelőzően az U17 kapitányaként bajnoki címet nyert, de az U19-es csapatban is ő hordta a szalagot. A mögöttünk álló szezonban 26 meccset játszott az U23-ban, a profikcsapatban pályafutása során összesen kétszer kapott játéklehetőséget. A német U20-as válogatottban is bemutatkozhatott már, így korához képest azért tisztességes tapasztalattal rendelkezik. Minden jót kívánunk neki Magyarországról!



Hivatalos: Mai hosszabbított és kölcsönbe megy
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top