Interjúk és nyilatkozatok

Bierhoff örül a Bayern németes tengelyének, dicsérte a Goretzka – Kimmich párost is



Thiago Alcantara a következő szezont már másik csapatban szeretné megkezdeni, a Liverpool szívesen meg is szerezné őt. A Bajnokok Ligája végjátékában a spanyolnak még lehetősége lesz bizonyítani, de egyáltalán nem biztos, hogy a körülményeket és a másik két játékos harmóniáját figyelembe véve ne a Kimmich – Goretzka páros kezdjen a Bayern középpályáján.

Joshua Kimmich a Sport BILD-nek nyilatkozott a kettejük kapcsolatáról:

„Mindketten egy nagyon jó, pozitív mentalitást hordozunk magunkban, kölcsönösen tudjuk a pályán lelkesíteni, sarkallni egymást és a csapatot. Leon inkább a támadóbb szerepkört veszi át, én pedig inkább mélyebben, a játékfelépítésben veszek részt. Labda nélkül erős fizikumunk van, nagyon jól kiegészítjük egymást.”

Bayern v Barca likely in q-finals, Football News & Top Stories ...

A német válogatott sportigazgatója, Oliver Bierhoff is üdvözli a két játékos szoros kapcsolatát és a Bayern németes tengelyét.

„Azt hiszem, hogy ha egy csapatnak jó belföldi játékosokból álló tengelye van, akik ismerik egymást és akik jól kijönnek egymással, az nagy erősséget jelent egy klub számára – ezt más csapatoknál, a Juventusnál és a Barcelonánál is jól látni. Tudom, hogy Kimmich és Goretzka szívesen töltik el az időt egymással – két abszolút éber, nagyon ambíciózus és intelligens emberről van szó.”




Kimmich: Gyermekkori álmom a VB-győzelem | bayernszektor.hu

A Bayernnek Kimmich, Goretzka, Neuer, Süle, Gnabry és Sané személyében komoly német mag áll a rendelkezésée, rajtuk kívül ott van még Müller, Boateng és Nübel is. Bierhoff szerint ez jó hatással lesz a válogatottra.

„Nagyon örülünk, hogy a jövőben ilyen sok válogatott játékos lesz az FC Bayernnél – azért is, mert a Bayernnél fejlődik az ember győzelmi mentalitása. A játékosoknak ott egyszerűen mindig teljesíteniük kell. Hansi Flick személyében egy olyan edzőjük van, akivel jó kapcsolatban állunk, és akiről tudjuk, hogy képes felfejleszteni a játékosokat. Ez abszolút pozitív.”

News :: DFB - Deutscher Fußball-Bund e.V.

Bierhoff örül a Bayern németes tengelyének, dicsérte a Goretzka – Kimmich párost is
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top