Bajnokok Ligája

BL: „Nagyszerű látni, hogy mindenki küzd a másikért” / „A hit a K.O.-szakaszban alakul ki igazán”Szűk egy hete sorsolták ki a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának további menetrendjét. A Sport BILD meginterjúvolt három egykori Bayern-legendát, akik a korábbi években, azaz 2001-ben és 2013-ban már megnyerték a legnívósabb európai kupasorozatot.

Ottmar Hitzfeld celebrates his 70th birthday - FC Bayern Munich

Ottmar Hitzfeld a 2001-es szezonnal állította párhuzamba az ideit.

„2001-ben a negyeddöntő volt a fordulópont. Az olyan sztárokkal, mint Roy Keane-nel felálló Manchester United jelentette akadályt leküzdöttük. Ezután egy különleges csapatszellem alakult ki nálunk. Lehetségesnek tartom, hogy ez az idei szezonban is így lesz.”

Ha a Bayern a Chelsea elleni 3-0-ás odavágó után továbbjut a legjobb nyolc közé, a Napolival vagy a Barcával mérkőzhet meg a negyeddöntőben. A két csapat 1-1-es döntetlent játszott Olaszországban, így a Barca idegenben lőtt gólja és a hazai pálya miatt papíron esélyesebbnek tűnik.
„A Barcelona egy nagy név, de a Bayern számára ez a feladat minden, csak nem lehetelen: A spanyolok nehezen cselekednek, a Griezmann és Suarez közötti összjáték nem optimális, a csapat nincs a zenitjén. Ugyannakkor ez egy olyan csapat, amelyet az egész világ ismer. Egy siker esetén a Bayern újabb erőket szabadíthat fel.”

A Bayern egy középdöntőbe való bejutás esetén a City, Real, Juve, Lyon négyesből kaphat ellenfelet, tehát mindenképp topcsapat várhatja majd a bajorokat. 2013-ban hasonló volt a felállás, a bajorok ugyanis a Juventus és a Barcelona csapatán keresztül jutottak be a BVB elleni győztes döntőbe. A csapat akkori védelmének fő oszlopa a remek teljesítményt nyújtó Dante volt.

Zagueiro Dante vai do inferno ao céu em sua divina comédia ...

„Tudtuk, hogy abban az évben elérhetünk valami különlegeset. A Juventus elleni győzelmeink után, ahol a védelmünk nem engedett semmit, végleg világossá vált, hogy megszerezhetjük a címet.”

Dante bízik és hisz abban, hogy az idei csapatnak is sikerül átélnie az akkori sikereket.

„Nagyszerű látni, hogy mindenki küzd a másikért. 2013-ban az volt a kulcs. Ha a Bayern a lisszaboni turné negyeddöntőjében legyőz egy nagy ellenfelet, megnő a hitük is.”Franck Ribery signs for Fiorentina on free transfer - Washington Times

Franck Ribéry, a Dortmund elleni győztes gólt előkészítő francia is hasonló véleményen van, mint a Nice jelenlegi brazil középhátvédje.

„2013-ban más dimenzióba léptünk, hihetetlen volt, ahogyan elértük. Meccsről meccsre, hétről hétre éreztük egyre jobban, hogy milyen erővel rendelkezünk. Érettek voltunk, felnőttünk a feladathoz, egy egységgé kovácsolódtunk össze.

A Bayern 2013-ban tehát az olasz, a spanyol és a német bajnokot legyőzve nyerte meg a Királykategóriát úgy, hogy mindegyik, hazai és idegenbeli meccseit is egyaránt megnyerte. Ottmar Hitzfeld hiszi, hogy az út közben egyre

„A győzelmek által különleges érzés fejlődik ki egy csapatban. Ismét hiszem, hogy a müncheniek címbe vetett abszolút hite a kieséses rendszerben fog csak igazán kialakulni.”

BL: „Nagyszerű látni, hogy mindenki küzd a másikért” / „A hit a K.O.-szakaszban alakul ki igazán”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top