Bajnokok Ligája

Ez lesz a Bundesliga, a Kupa, a BL és a 3. Liga alapvető menetrendje – nem lesz téli edzőtábor



Miután lebonyolították a Bajnokok Ligája hátralévő mérkőzéseinek sorsolását, a Német Labdarúgó Liga és a Német Labdarúgó Szövetség, azaz a DFL és a DFB ismertette a 2020/2021-es szezon kezdetének menetrendjét is.

BUNDESLIGA ÉS KUPA KEZDETE: Bayern által elhódított Német kupa új kiírását 2020. szeptember 11-e és 14-e között kezdik meg a résztvevő csapatok az első fordulóval.  Egy héttel később, azaz a szeptember 18-ai hétvégén pedig kezdetét veszi a Bundesliga élvonalának és másodosztályának új kiírása is.

TÉLI SZÜNET: A téli szünet jóval rövidebb lesz, mint eddig, ugyanis december 24-étől január 1-jéig, azaz kilenc napig tart majd – ez idő alatt a 17 helyett csak 13 fordulót játszanak le az élvonalban. A naptári év utolsó mérkőzésére december 22-én és 23-án kerül sor a Német Kupa második fordulójában. Téli edzőtábor egyik csapat számára sem lesz.

BUNDESLIGA ÉS KUPA RÜCKRUNDE: Visszatérés után, január 2-ától március közepéig, azaz a válogatott szünetig a 14-től a 26. fordulóig játszanak a csapatok a Bundesligában, a 34., azaz az utolsó játéknap pedig május 22-én kerül megrendezésre. A Német Kupa a megszokott időponthoz képest, és az EB miatt korábban, május 13-án kerül lebonyolításra.



HARMADOSZTÁLY: A Német Kupa mellett a DFB felel a harmadosztályú küzdelmek lebonyolításáért is. Az új szezon a Bundesliga I és II-höz hasonlóan a szeptember 18-ai hétvégén kezdődik. A rövidített téli szünet a december 18-ai hétvége után, 17 fordulót követően kezdődik. A 3. Liga az október 9-én és november 13-án kezdődő, három-három napig tartó válogatott szüínetben sem áll le. 2021-ben január 8-án, a 18. fordulóval folytatódnak a küzdelmek, az utolsó fordulóra pedig május 22-én kerül sor.

BAJNOKOK LIGÁJA: Az UEFA július 9-én közzétette a 2020/2021-es BL-szezon menetrendjét, amely szerint október 10-e és december 9-e között játsszák le a csoportkör küzdelmeit, azaz majdnem minden hétközben lesz egy összecsapás – minden versenysorozatot figyelembe véve igen komoly terhelés vár a csapatokra. Az új szezon kieséses rendszere a tervek szerint a hagyományos, jól megszokott időpontokban fog zajlani. A döntőre május 29-én kerül sor Isztambulban.

Ez lesz a Bundesliga, a Kupa, a BL és a 3. Liga alapvető menetrendje – nem lesz téli edzőtábor
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top