Egyéb

Ez lesz a Bayern további menetredje / Süle dolgozik tovább – „Van pótolnivalója, de jó úton halad”



A duplázást követő hétfőn a Bayern tartott egy marketing napot az Allianz Arénában, délutántól viszont 13 nap szabadságra küldte a klub a játékosokat.

Hansi Flick feladata hétfőn délelőtt az volt, hogy a Bayern eddigi két megnyert címét, azaz a Salátástálat és a DFB-serleget elhelyezze a Bayern-múzeumban. Ennek mentén nyilatkozott is a közkedvelt tréner.

„Örülök, hogy a kikapcsolódás után felkészülhetünk a következő célunkra, ami egyértelműen a Bajnokok Ligája lisszaboni döntője lesz. Most lesz idejük a srácoknak fellélegezni, mentálisan is feltöltődni, új energiákat felszabadítani. Az első hét teljesen szabad lesz, nem is szeretném, hogy ebben az időszakban tréningezzenek a srácok! Ezután Holger Broich ad nekik egy – szolid – tervet, mert a szünet alatt sem fognak sok energiát veszíteni.”




Az egyhetes kikapcsolódás után a klub maximum egy hét házi karantént tervez, természetesen nem szeretnének a fontos hetek előtt kockáztatni. A játékosok ez idő alatt otthon lesznek a családjaikkal és a hónapokkal ezelőtt jól vizsgázó Cyber-edzésekkel készülhetnek a pályára való visszatérésre. Niklas Süle kivétel lesz ezalól, ugyanis az elkövetkezendő hetekben egyéni edzésekkel próbálja meg felkészíteni magát a BL-folytatásra – erősítette meg Flick.

„Niklasnak nincs szabadság. Saját maga is edzeni akart, ezt jó dolognak tartom. Van pótolnivalója, de jó úton halad. Az a tíz nap, amit edzhet, jót tehet a BL-re való felkészülés kezdetére. Akkor azt hiszem egy lépéssel előrébb lesz majd.”

Niklas Süle wird von Simon Martinello über den Rasen gescheucht

A kéthetes pihenő után a Bayern új szerzeményei, Leroy Sané, Alexander Nübel és Tanguy Nianzou Kouassi is csatlakozni fog az együtteshez – mondta a Bayern edzője.

„Elképzelhető, hogy ők is kezdenek velünk a Cyber-edzéssel, addig is integrálódhatnak és beleszippanthatnak ennek az egésznek a működésébe.”

A kínai vagy amerikai edzőtábor természetesen elmarad, a bajorok ehelyett július 25-én, egy egyhetes digitális „Summer Tour” keretein belül, virtuálisan találkozhatnak majd a rajongókkal, augusztus elején pedig Bajorország déli részén, egy rövid edzőtáborban szeretnének felkészülni a BL-re. Nem csak edzene, hanem tesztmeccset is játszana a Doublesieger – egyelőre kérdés, hogy kivel, ugyanis az európai kupákban nem érintett csapatok már szünetre vonultak. A BL-negyeddöntős Lipcse épp ezért például az EL-ben még érintett Wolfsburg csapatával mérkőzhet meg.

 

Ez lesz a Bayern további menetredje / Süle dolgozik tovább – „Van pótolnivalója, de jó úton halad”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top