Egyéb

Flick és csapata a történelembe vonult / Lewa és Müller a döntőspecialista – a kupadöntő érdekességei



Egy csokorba gyűjtöttük a győztes kupadöntő legfőbb érdekességeit. Jó csemegézést!

 

BAYERNNEL ÉS FLICKKEL KAPCSOLATOS STATISZTIKÁK:

A Bayern a 20. DFB-kupa címét ünnepelhette. A második legeredményesebb Werder 6, a harmadik Frankfurt 5 elsőséget szerzett.

A Bayern 13. alkalommal tudott duplázni, azaz nyerte meg a bajnokságot és a Német Kupát is. Az összes többi csapat együttvéve négyszer volt erre képes.

Hansi Flick csapata a sorozatbeli 17. győzelmét aratta, amellyel új rekordot állított fel a német futballtörténelemben. Az eddigi, 16 meccses csúcs az 1978-as Leverkusen nevéhez fűződött.

Hansi Flick 1986-ban játékosként már duplázott a csapattal, ez most edzőként is sikerült neki. Korábban, a tavalyi szezonban erre csak Niko Kovac volt képes, de német nemzetiségűként Flick az egyedüli.

Three observations from Bayern Munich's 4-2 win over Bayer ...


LEWANOWSKI-FÉLE STATISZTIKÁK

Robert Lewandowski 51 gólt lőtt az idei tétmérkőzéseken, ezzel magasan ő a legeredményesebb játékos az európai topligákban. A lengyel támadó 2015/2016-ban is ennyiszer talált be, de a BL-ben megdöntheti az abszolút egyéni rekordját.

Lewandowski hat gólt lőtt az idei kupasorozatban, ezzel ötödszörre is ő lett a sorozat gólkirálya. Ő az első, akinek ez sikerült.

Robert Lewandowksi a történelem első játékosa, aki sorozatbeli három döntőben is gólt lőtt, tavaly a Lipcsének, előtte a Frankfurtnak talált be. A Leverkusen elleni duplájával négy döntőben nyolcszor volt eredményes, ami a legjobb mutatónak számít.

Lewa a 39. gólját lőtte a Német Kupában, ezzel az örökös góllövőlista ötödik helyére lépett fel, beérve Klaus Allofsot és Hannes Löhrt.

Lewandowski második találata volt a Bayern 750. gólja a DFB-Pokalban. Természetesen egyik csapat sem talált be ennél többször.

Lewandowski passes 50-goal mark as Bayern win 20th German CupSport ...

EGYÉNI STATISZTIKÁK:

Thomas Müller a karrierje során nyolcadszorra volt ott egy kupadöntőben, ezzel beállította Franck Ribéry rekordját. A 30 éves ősbajor az eddigi 56 meccséből 48-at megnyert a kupában, amellyel rekordtartó a Bayernnél.

Alaba, Müller, Neuer, Martínez és Boateng az első játékosok, akiknek másodszorra is sikerült megvédeniük a duplázást, ez 2013 és 2014 után 2019-ben és 2020-ban is összejött nekik. Korábban csak 2005-ben és 2006-ban sikerült egymás utáni két szezonban is duplázni.

Müller, Alaba és Neuer a hatodik címüket szerezték a DFB-Pokalban. Hét elsőséggel továbbra is Bastian Schweinsteiger a rekordtartó.




Gol de Alaba - Copa de Alemania - Tiro libre Real vs Fifa20 - YouTube

David Alaba lőtte az első szabadrúgásgólt kupadöntőben 2001 óta. Ez volt az osztrák idei második gólja, augusztus 31-én is szabadrúgásból talált be. 2016 októbere óta lőtt újra gólt a kupában

Ivan Perisic a történelem negyedik játékosa, aki három különböző csapattal nyerte meg a címet – 2012-ben a Dortmunddal, 2015-ben a Wolfsburggal is sikerült neki. Ezt csak Thomas Kroth (Köln, HSV, BVB), Thorsten Legat (Werder, Stuttgart, Schalke) és Klaus Allofs (Düsseldorf, Köln, Werder) mondhatja el magáról.

Serge Gnabry a szezonbéli 20. gólját szerezte, amellyel a csapat második legeredményesebb játékosa.

Coutinho a harmadik európai országban nyerte meg a nemzeti kupát – 2011-ben az Interrel, 2018-ban a Barcelonával emelhette magasba a serleget.

Flick és csapata a történelembe vonult / Lewa és Müller a döntőspecialista – a kupadöntő érdekességei
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top