Interjúk és nyilatkozatok

Rummenigge a Sané-transzferről: Vétek lett volna, ha nem hajtjuk végre az átigazolást

Karl-Heinz Rummenigge a Sport1-nek adott nagyinterjújában több kerettervezéssel kapcsolatos kijelentést is tett. Az első felében csak Sanéról és a leigazolásáról beszélt, úgyhogy ezt most egy külön cikkben közöljük.

Mit vár Sanétól: Csütörtökön reggel feltettem neki a kérdést: „Mi a legfontosabb a labdarúgásban?” Kérdően rám nézett és én azt mondtam neki: „A pénz kétségtelenül fontos. De a legfontosabb, hogy az ember élvezze, amit csinál. A focit élvezni kell.” Leroy rám mosolygott és azt mondta: „Ebben igazuk van.” Leroy egyébként egy nagyon jó és kedves srác, még jobb, hogy Hansi Flick visszahozta a labdarúgáshoz való kedvünket.

Miért Sanét akarták: Louis van Gaal óta játszunk olyan rendszerben, amelyben a szélsők fontos szerepet töltenek be, ezáltal az ilyen játékosok meghatározóak a támadójátékunkban. Arjen Robbennel és Franck Ribéryvel egy évtizeden át a legmagasabb szintű szélsőink voltak Európában, tíz éven keresztül mindketten fontos kulcsemberei voltak a sikereinknek. Most Kingsley Coman és Serge Gnabry személyében két nagyon jó szélsőnk van, de szükségünk volt egy harmadikra is, mert mindkét játékosnak kell néha a pihenő, vagy megsérülhetnek. Leroy-jal az edzőnek több toplehetőség áll a rendelkezésére a következő, reményteli szezonban.

A Sané-transzfer elhúzódásáról: Angliában még tart a szezon és egy ilyen szakaszban a klubok nem szívesen hajtanak végre átigazolásokat. Ezért annyira nyugodt még az átigazolási piac. Olaszországban, Spanyolországban és Angliában mindenki a bajnokság végét várja. Lehetséges, hogy idén csak a Bajnokok Ligája után jön igazán lendületbe a transfermarkt, ezért is döntött úgy a FIFA, hogy október 5-éig tartja nyitva a piacot.




Arról, hogy a Sané-transzfer volt-e a legnehezebb: Nem, Javi Martínez 2012-es leigazolása volt az. Az akkori 40 millió ma 120-nak felel meg. Ez az összeg egy mérföldkő volt. A klubnál hónapokig folytattuk a megbeszéléseket Martínezről. Valamikor döntést kellett hoznunk. Megkérdeztük Jupp Heynckest, hogy ő tényleg egy olyan játékos-e, aki továbbfejleszti a Bayernt – a spanyol futballismerete alapján ezt ő tudta a legjobban megítélni. Azt mondta, hogy igen, majd végrehajtottuk ezt a befektetést – egy évvel később tripláztunk, köszönhetően Javinak is.

Arról, hogy Sané 50 milliós ára aprópénz volt-e: A tavalyi keresztszalag-szakadásnál fogva lényegesen olcsóbb volt. De ki kell emelnem, hogy Hasan Salihamidzic nagyszerű munkát végzett, mert mindig odavolt a játékosért és tűzben tartotta a dolgot. Az elmúlt két hétben intenzív törekvéseket tettünk, mert a City is jelezte, hogy érdekükben áll gyors döntést hozni. A mi részünkről jó és értelmes megegyezést értünk el.

Arról, hogy Sané fizetése okoz-e problémákat a csapaton belül: Nem. Mindig egy bizonyos viszonylatban kell látnunk a dolgokat. Ami pénzügyi tekintetből tavaly várt volna ránk, és amit végül elértünk, az drámai különbség. Sajnos sérült volt, de őszintén szólva ezáltal is lett kisebb a pénzügyi terhelés.

Arról, hogy ilyen transzferek mellett a játékosok lemondanak a fizetésükről: Egy bizonyos folytonosságot kell elérnünk a transzfereknél. Jó csapatunk van, de ettől függetlenül célunknak kell lenni, hogy végrehajtsunk egy olyan igazolást, amit Hasan Salihamidzic az adott feltételek mellett ki tudott tárgyalni. Nem zárom ki, hogy egy-két játékost értékesítünk, hogy pénzügyi egyensúlyt érjünk el. Vétek lett volna, ha nem hajtjuk végre a Sané-transzfert. Nem szabad elfeledni, hogy ő egy német, nagyon vonzó válogatott játékos. A Bayernnél mindig az volt a célunk, hogy a legjobb német játékosok nálunk játszanak. Vele jövőre már hét német válogatott lesz a keretünkben, plusz egy pár talán a Campusból is.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top