Német Kupa

Német Kupagyőztes a Bayern! Levertük a ‘Kusent | Bayern 4-2 Bayer



A Bayern München a bajnokság után a DFB-kupát is behúzta, ezzel biztos duplázónak mondhatja magát, azaz hazai fronton megvédte mindkét címét. A gólokat Alaba, Gnabry és Lewandowski (2x) szerezték, a túloldalon az 1860 gyökerekkel rendelkező Sven Bender és Kai Havertz tudtak szépíteni. Ez volt a Bayern klubtörténelmének 20. kupaelsősége.

BAYERN 4-2 (2-0) LEVERKUSEN

 ⚽ Alaba (16), Gnabry (24), Lewandowski (59, 90) ill.  S. Bender (63), Havertz (94 – bünt.)

🔴 Bayern:

Neuer – Pavard, Boateng (69. Hernández), Alaba, Davies – Goretzka, Kimmich – Gnabry (87. Coutinho), Müller (87. Thiago), Coman (64. Perišić) – Lewandowski

🔄 Padon végezték:

Ulreich – Odriozola, Süle, Cuisance, Zirkzee

🆚 Leverkusen: 

Hradecki – L. Bender (81. Weiser), S. Bender, Tapsoba, Wendell – Aránguiz, Baumgartlinger (46. Demirbay) – Diaby, Amiri (46. Volland), Bailey (76. Bellarabi) – Havertz

Első félidő

A Bayern München a klub történelmének 24. kupadöntőjén korán az ellenfél tudtára adta, hogy nem véletlenül nyerte meg a legutóbbi 16 tétmérkőzését, ugyanis hatalmas dominanciával játszotta végig az első félidőt. A 10. percben jött az első komoly helyzet, amikor Müller passzát Coman még a kapusba lőtte, hat perccel később pedig meg is lőtte az első gólját a Rekord-kupagyőztes: David Alaba közeli, 17 méterről érkező szabadrúgása védhetetlen volt Hradecky számára. Ez volt az osztrák második gólja idén.

Alaba mértani lövése

A 22. percben Gnabry lőtt beadásába Müller botlott bele, amit a Leverkusen kapusa óriási reflexszel szedett ki a balalsóból. Nem sokáig örülhetett magának a portás, ugyanis két perccel később egy Kimmich álomkiugratás után Gnabry önmaga próbálkozott meg, és sikerrel is járva megszerezte a bajorok újabb találatát.

Serge kilőtte a jobbalsót

A Bayern kontroll alatt tartotta a játékot, a villámgyors leverkuseni támadók és Kai Havertz pedig semmi váratlant nem tudott húzni, a gyógyszertáriak így 2-0-ás hátrányból vonulhattak a szünetre.

Az első félidő statisztikája:



Második játékrész

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, a Leverkusen passzívan, a Bayern a játékot a markában tartva focizott tovább. Tíz perccel a folytatást követően Coman egy szép megindulás után tette vissza Lewának a labdát, de a lengyel csúnyán fölévágta. Még csúnyább helyzetet hagyott ki a Bayer, amikor Diaby óriási lukat rúgva nem tudta kihasználni az ígéretes lehetőséget. Meg is bosszulta magát, nem sokkal később ugyanis büntettek a bajorok: Neuer passzát Lewandowski vette le csodálatosan és tűzte rá távolról gondolkodás nélkül – Hradecky úgy tűnt védi, de a szerencsétlenül pattant labda a saját kapujában kötött ki, 3-0.

Lewa bombagól, Hradecky potya

A Leverkusen már a gól előtt is aktivizálta magát, de Lewa-találatát követően Sven Bender végül egy szöglet után fejjel szépíteni is tudott, 3-1-re alakítva ezzel a meccs állását.

Lever szépítés

A Leverkusen sokkal jobban játszott mezőnyben, mint korábban, de ez sem volt elég ahhoz, hogy további gólokat szerezzenek. A Bayern viszont pár inaktívabb perc után újabb komoly helyzeteket dolgozott ki: A csereként beállt Perisic beadására Lewandowski érkezett a kapu közvetlen előterébe, de becsúszva már nem tudta kapura irányítani azt. Később viszont már gól született a két spíler összjátékából. Ivan beadását Lewandowski csodálatosan pöccintette közelről Hradecky fölött a kapuba – 4:1.

Lewandowski ismét bizonyította klasszisát

Amikor úgy tűnt, hogy beállt a meccs végeredménye, a játékvezető egy büntetőterületen belüli kezezést befújva büntetőt ítélt a Leverkusennek – ezt Havertz kegyetlenül értékesítette is. Ez volt a mérkőzés zárómozdulata. A Bayern abszolút megérdemelten lett klubtörténelme során húszadszorra is a kupa végső győztese.

Statisztika



Német Kupagyőztes a Bayern! Levertük a ‘Kusent | Bayern 4-2 Bayer
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top