Interjúk és nyilatkozatok

Nagyon népszerűek a Davies-mezek – „Telitalálat a megfigyelési részlegünktől”



Jörg Wacker, a klub nemzetközi stratégiáért felelős vezetője az Abendzeitungnak adott nyilatkozatában beszélt többek között arról, hogy Alphonso Davies, a Bayern 19 éves őstehetsége milyen népszerűségnek örvend az egész világon.

Nagyon örülünk, hogy van egy ilyen játékosunk. Davies a balszélen Európa egyik legjobbja, a fejlődése fenomenális. Számunkra ő egy csodálatos szimbólum Kanadában és az USA-ban is. Korábban a Vancouver Whitecaps játékosa volt – de nem csak ott ennyire közkedvelt: Davies az egész világon lenyűgözi a rajongókat, a mezeladásainkat illetően már a legjobb öt között szerepel. Ez a sportszakmai teljesítménye miatt van, nem véletlenül választották meg az év újoncának, emellett egy nagyon szimpatikus, pozitív stílusa is van. Davies egy kiváló nagykövete a Bayernnek.

Alphonso Davies beim FC Bayern: Auf dem Weg zum Weltstar

A Bayern nemzetközi stratégiáért felelős vezetője arra a kérdésre nem akart, és nem is tudott konkrét választ adni, hogy a jövőben Davies lehet-e a klub legnépszerűbb játékosa.

Nem akarok összehasonlításokat végezni. Minden általunk hozott döntés kizárólag sportszakmai kvalitás alapjain nyugszik. Ha az embernek van egy játékosa Kanadából, az a 2026-os USA-Kanada-Mexikó közös rendezésű VB-re való tekintettel egy érdekes történet, de a mindent meghatározó kritérium a futballtudás – és megállapíthatjuk: Daviesszel a megfigyelési részlegünk egy telitalálatot hozott meg.

Mint ismert, Davies nem csak a futballpályán, hanem a közösségi médiában, elsősorban a TikTokon, de a YouTube-on is ápolja a rajongóival való kapcsolatát. 

Nagyon népszerűek a Davies-mezek – „Telitalálat a megfigyelési részlegünktől”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top