Egyéb

Ki is az a Tanguy Kouassi?

Csatlakozva a dortmundi Dan-Axel Zagadouhoz, a lipcsei Dayot Upamecanóhoz, Ibrahime Konatéhoz, valamint Nordi Mukieléhez, Tanguy Kouassi is Franciaország képviseletében gazdagítja a Bundesliga fiatal hátvédjeinek listáját. A bajnokság hivatalos weboldala készített bemutatót a 18 esztendős játékosról, akiről a bayernszektor.hu tolmácsolásában olvashattok.

Tanguy Nianzou Kouassi 2002 nyarán, Párizsban látta meg a napvilágot elefántcsontparti szülők gyermekeként, és a fővárostól délre, Epinay-sous Senartban nőtt fel. Hatévesen csatlakozott a helyi klubhoz, későbbi ifikarrierje során pedig megfordult abban az együttesben is, ahol Kingsley Coman is pallérozódott (Senart-Moissy). 14 éves korában csapott le rá a Paris Saint-Germain, melynek mezében egészen a ma bejelentett Bayern Münchenbe való igazolásáig szerepelt.



Az évek során játszott az U17-esek, illetve az U19-esek, valamint a legutóbbi idényben a felnőttek között is. 13 profi meccsén összesen hat gólban vállalt szerepet (3 gól, 3 gólpassz). A korábbi nagyszerű olasz középpályás, Thiago Motta által irányított U19-es csapatban ráadásul nagyon fontos szerepet töltött be, annak ellenére, hogy két évvel fiatalabb volt az összes csapattársánál. Természetesen díjazták is teljesítményét: 2019-ben a PSG akadémiája a legtehetségesebb játékosának választotta.

Kouassi munkája a francia válogatott utánpótlásának sem kerülte el a figyelmét: három évfolyamban (U16, -17, -18) összesen 47-szer viselte a címerest mezt, a 17 év alatti korosztállyal pedig vb-bronzig menetelt.

PSG: Tanguy Kouassi, a Parisian talent on the start – Archyde

Tanguy a Galatasaray elleni, 5-0-ára megnyert BL-csoportmeccsen új rekordot állított fel: ő lett a legfiatalabb játékos, aki PSG mezben valaha is Bajnokok Ligája-mérkőzésen szerepelt. 17 évesen és 184 naposan tette mindezt.

Játékstílusa a klasszis játékosok közül Mats Hummelsére hasonlít leginkább. Mindketten elegánsan mozgó, labdajárató középhátvédek, ráadásul Kouassit a világbajnok ex-Bayernes fiatal éveire jellemző magabiztosság és érettség is jellemzi. Emellett a fiatal védő is gyakran próbálkozik hosszan előrerúgott labdákkal.

Három centivel alacsonyabb ugyan Hummelsnél, azonban fejjátéka ennek ellenére is kitűnő. Ez a gyakorlatban is megmutatkozott az idei szezonban, amikor is a 187 centis Tanguy két fejesgóllal segítette az egy ponthoz a PSG-t az Amiens ellen (az a meccs egyébként 4-4-es döntetlennel ért véget, Kouassi pedig a párizsiak második és harmadik gólját szerezte). Persze mindemellett a 18 éves francia labdarúgó a védekezésben is kőkeménynek számít.

Boateng mellé egy „asszisztveszélyes” védő érkezett Tanguy személyében.

Tavaly ősszel Thomas Tuchel így nyilatkozott Kouassiról:

„Igen komoly minőséget és egy őszinte személyiséget képvisel. Egyáltalán nem volt kétségem afelől, hogy készen áll a játékra. Jó munkát végzett és a Bajnokok Ligájában mutatta meg, amire számítottunk tőle.”

Más tészta, hogy egy ideje már megváltozott a kapcsolatuk.

Coman, Tolisso, Pavard, Hernández és Cuisance után egy hatodik francia is csatlakozott a Bayern München keretéhez Tanguy személyében. Természetesen sok sikert és trófeát kívánunk neki Rekordbajnok-mezben. Ha pedig esetleg nem győztünk volna meg titeket a cikkel, csekkoljátok ezt a videót!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top