Egyéb

Ezért nincs még megegyezés David Alabával



Mint ismert, a Bayern München meg akarja hosszabbítani David Alaba 2021-ig érvényes szerződését, de az első megbeszélések egyelőre kudarcba fulladtak. Pánikra viszont egyelőre (?) semmi ok.

A krízis miatt a Bayern képviselői, Karl-Heinz Rummenigge, Hasan Salihamidzic és Oliver Kahn először tudtak leülni George Alabával, David apjával és a játékos ügynökével Pini Zahavival a müncheni Bogenhauser Hof étteremben, múlt hét szerdán.

Az első megbeszélések eredménytelenül zárultak, ugyanis az Alabát képviselő felek keveslik a 28 éves osztrák védő fizetését. Alaba a jelenlegi kontraktusa szerint, a különböző prémiumokkal együtt 15 millió eurót tehet zsebre. Ennél jóval többet szeretnének Zahaviék.

Report: Bayern Munich work to extend David Alaba's contract as ...


Ehhez köze van annak is, hogy a csapaton belüli pletykák szerint Lucas Hernandez 20 millió fölötti összeget tehet zsebre évente. Ezt a Sport BILD a saját infói alapján cáfolta, ugyanis állításuk szerint a francia ennél kevesebbet keres. Mint ismert, Manuel Neuer esetében is a fizetés volt a hosszabbítás egyik hátráltató tényezője, viszont Hasan Salihamidzic határozott volt és a lap szerint végül ő volt a megbeszélések fő irányítója.

A Bayern következetesen tartotta magát a saját elképzeléseihez, és Alaba esetében sem akar kivételt tenni. A klub ilyen magas feltételek mellett nem akar hosszabbítani és ezt világossá is tették a George és Pini számára. Ezen nem változtat az sem, hogy többek között a PSG, az Inter, a Chelsea és a City is az állítólagos érdeklődését fejezte ki Alaba iránt. Ezek a csapatok egyébként nem is igazán vonzzák őt, csak a spanyol nagycsapatok ajánlatai hozhatják lendületbe az esetleges távozást.

George Alaba továbbra sem zárja ki a hosszabbítást, optimistán áll a következő megbeszélésekhez. A Bayern nagyvonalúságát jelzi, hogy Neuer és Müller is bónuszt kaptak a korábbi szerződésükhöz, ez is közrejátszott abban, hogy végül 2023-ig meghosszabbították a szerződésüket.

Ezért nincs még megegyezés David Alabával
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top