Akadémia

Harmadosztály: Hoeness és Wriedt az év legjobbjai



Két fordulóval a harmadosztályú küzdelmek vége előtt megválasztották a 3. Liga idei legjobb edzőjét és játékosát.

A Német Labdarúgó Szövetség hivatalos közvélemény-kutatásának eredményeképp a győzelmi és veretlenségi sorozatban lévő Bayern II edzője és gólkirálya, Sebastian Hoeness és Kwasi Wriedt bizonyult a legjobbnak. A rajongók facebook és instagram szavazatai mellett a harmadosztályú csapatok edzői és csapatkapitányai is voksolhattak, azzal a feltétellel, hogy csapatuk tagjaira nem adhatták le a szavazatot. A két kategóriára összesen 46 ezer fölötti voks érkezett.

A 24 gólos, a gólvadászatot öt találattal vezető Wriedt a szavazatok 42 százalékát gyűjtötte be, megelőzve Florian Pick-et (Kaiserslautern 36%) és Deniz Undavot (Meppen 22%). Az edzők versenyében Sebastian Hoeness a szavazatok 64 százalékával nyert magasan a Würzburger Kickers mestere, Michael Schiele előtt.

"Spieler und Trainer der Saison": Kwasi Okyere Wriedt (l.) und Sebastian Hoeneß © imago images/Eibner

Hoeness: Természetesen büszke vagyok erre az egyéni kitüntetésre, de szeretném ezt a megtiszteltetést a stábomnak és a csapatomnak felajánlani. Őrületesen nagy öröm együttdolgozni velük. Az volt a célunk, hogy bennmaradjunk, most pedig saját erőből nyerhetjük meg a bajnoki címet. Ez egy fantasztikus történet lenne az FC Bayern számára.

Wriedt: Ez egy nagy megtiszteltetés számomra. Köszönet a csapattársaimnak, a stábnak és az egész klubnak. Remélem, hogy csapatként is pozitívan fejezzük be a szezont.

A Bayern II jövő hétvégén biztosíthatja be magának a bajnoki címet – egyedülálló lenne, ugyanis egy profiklub második csapata még soha nem nyerte meg a harmadosztályt. Az egyéni címeket szintén az utolsó forduló után osztják majd ki a két Bayernesnek.

Harmadosztály: Hoeness és Wriedt az év legjobbjai
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top