Bundesliga

Megvan a Salátástál; gálameccsel búcsúztunk | Wolfsburg 0-4 Bayern



A Bayern bajnokhoz méltó győzelemmel fejezte be a Bundesliga idei küzdelmeit, a Wolfsburg elleni négy gólt négy különböző játékos szerezte. Meglett az idénybeli 100. gól, ami a Bundesliga történelmének második legeredményesebb mutatója, míg a 82 pont pedig a história 5. legjobb teljesítménye lett Németországban. További statisztikákkal a  későbbiek során jelentkezünk.

WOLFSBURG 0-4 (0-2) BAYERN

 ⚽ 0:1 Coman (4.), 0:2 Cuisance (37.), 0:3 Lewandowski (72.büntető), 0:4 Müller (79.)

🔴 Bayern:

Neuer – Odriozola (62. Pavard), Boateng, Alaba (80. Hernández), Davies – Goretzka (80. Kimmich), Cuisance – Coman (62. Perišić), Müller, Gnabry (62. Coutinho) – Lewandowski

🔄 Padon végezték:

Ulreich – Singh, Batista-Meier, Zirkzee

🆚 Wolfsburg: 

Casteels – Mbabu, Pongračić, Brooks (74. Knoche), Roussillon (85. Horn) – Steffen (61. Marmoush), Guilavogui, Arnold, Brekalo (61. Victor) – Ginczek (74. Gerhardt), Weghorst

🔻 Kiállítva:

Guilavogui (72./két sárga)

Első félidő

A Bayern remekül kezdte a mérkőzést: egy gyors építkezés végén Müller passzából Coman törhetett kapura, aki a negyedik percben meg is szerezte a vezetést a Rekordbajnok számára.

Coman gólja

Ezután a Wolfsburgnak is volt egy veszélyes lehetősége, Neuernek egy középre érkező labdánál kellett résen lennie. Gnabrynak volt egy veszélyes lövés-beadása, amire leért a kapus, majd Coman találhatott volna be újra, de pár méterről az oldalhábólba lőtt. Félóra után nemsokkal Goretzka remek ívelését Müller érte még el fejjel, a veszélyesen csapódó labda nem sokkal a kapu tetején landolt. Odriozola beadásából Lewandowski fejjel növelhette volna az előnyt, de középre bólintott és a kapus hárította a próbálkozást.

A félidő végefele sikerült megszerezni a megérdemelt második gólt: A fineszesen játszó Cuisance 20-25 méterről, ballal a kapu jobbfelső ficakjába tekerte a játékszert. A bajorok két gólos előnnyel mentek a félidőre.

CUISANCE BOMBAGÓLJA

Az első félidő statisztikája:



Második játékrész

A második félidőre változatlanul érkeztek ki a csapatok. Az első helyzet a Werderé volt Arnold szabadrúgásából, ezt Neuer védte, majd Gnabry és Lewandowski növelhették volna tovább a bajorok előnyét. Egy óra játék után Ginczek megindulását Alaba nem tudta megakadályozni, de a lövés szerencsére nem okozott gondot Neuer számára. Flick hármascserét alkalmazott, behozta Pavardot, Perisicet és a visszatérő Coutinhot a pályára.  Rögtön jött is a gól, igaz Lewa találatát les címén nem adta meg Ittrich játékvezető. Pár percre Leon Goretzka hozta a frászt a Bayern drukkereire, ugyanis egy Guilavoguival való találkozás után a földön maradt és úgy tűnik meg is sérült, de szerencsére nem történt nagy baj.

A besárguló wolfsburgi kicsit később Cuisance-t buktatta a 16-oson belül, ezért kiállítást és büntetőt ítélt a spori, amit Lewa értékesíteni is tudott. Ez volt a bajorok 99. gólja a bajnokságban.

Lewa büntetőgólja

Bő öt perc után jött a következő találat, Thomas Müller egy Perisic beadás lecsorgójából lőtt elemi erővel a kapuba, megszerezve ezzel csapata negyedik, szezonbeli 100. találatát. A későbbiekben nem született további találat, így a Bayern a Dortmund vereségének köszönhetően 13 pont előnnyel lett a Bundesliga győztese.

Müller gólja, a 100. találat

Statisztika



Megvan a Salátástál; gálameccsel búcsúztunk | Wolfsburg 0-4 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top