Bundesliga

Flick: Fontos, hogy ne vegyünk vissza; Coutinho kerettag leszHansi Flick a Wolfsburg elleni meccs, egyben az utolsó bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót.

A média képviselőinek: Hét-nyolc hónapja dolgozunk együtt. Azt hiszem, hogy ez egy elismerésen alapuló közreműködés közöttünk. Ebben a szakmában ez fontos, köszönet érte. Ha különbözőek is a nézeteink, fontos a szükséges tisztelet. Köszönöm!

A személyi helyzetről: Az a terv, hogy Thiago a Leverkusen ellen már velünk lehessen, jó fejlődést vett az állapota. Niklas Süle is nagyon jó úton halad, és Coco Tolisso esetében is úgy gondolom, hogy a szünet után visszatérhet a csapattal edzeni. Philippe Coutinho holnap kerettag lesz. Niklasnak viszont ez túl korai lesz még.

A Wolfsburg elleni meccsről: Fontos, hogy ne vegyünk vissza, ugyanis nehéz ismét magasabb fokozatba kapcsolni, ha visszavettünk a koncentrációból. Nagyon résen kell lennünk és ki kell használnunk a ritmusunkat a kupadöntőben.

Az esetleges gólrekordról: Van még ennél több is, amit elérhetünk, de nem igazán hiszek a statisztikákban. Képesek vagyunk tavasszal 17 mérkőzést veretlenül lehozni. Ez a legfontosabb cél. Győzelemre akarunk játszani – minden, ami ehhez társul, nem olyan fontos. Meg akarjuk nyerni a mérkőzést.

Kép

Jürgen Klopp bajnoki címéről: Ismerjük egymást és természetesen gratulálunk is egymásnak. Kiemelkedő munkát végez Liverpoolban. Lenyűgöző látni a játékukat, a stílusával pedig mozgósítja a szurkolóit is. Csakúgy mint nálunk, kár, hogy a rajongók nem vehetnek részt ebben – ez bevonul a történelembe, de egyszerűen ez van. Ettől függetlenül mindketten nagyon boldogok lehetünk, hogy sikerült megnyernünk a bajnokságot. Hogy szeretne-e újra Németországban dolgozni, azt csak ő tudja megválaszolni, de a német edzők között a legjobbak közé tartozik. Dortmundban nagyszerű munkát végzett, most Liverpoolban is szenzációsan dolgozik.

A bajnoki címről: Örülök, hogy eredményes szezont játszottunk. A játékstílus és a csapat egymással való kapcsolata nagyon szép volt. Nagyszerű lesz kézbe venni a Salátástálat, csakúgy mint a VB-serleget. De az ember célokat tűz ki maga elé és el akarja érni ezeket. A kupaátadás lesz ennek a megkoronázása, de ezután új célokat tűzünk ki magunk elé. Tetszik, hogy nem vettünk vissza, és nem voltunk elégedettek. A bajnoki győzelem az egyik cél. Mindig voltak további céljaink, és el akarjuk érni ezeket.

Odriozoláról: Nem csalódtam benne. Nem volt könnyű időszaka Münchenben, de mindig elkötelezetten és nagyon profin dolgozott. Szombaton már mondtam neki, hogy Wolfsburgban játszani fog – ott is lesz a pályán.

VB vagy bajnokság – melyik a jobb? Nem lehet összehasonlítani őket. 2014 egy szép lezárás volt a VB-győzelemmel, mert sokáig dolgoztam a Szövetségnél. Feltétlenül győzni akartunk. De a Bundesliga teljesen speciális és különleges. Ezen a szinten először feleltem egy csapatért. Kivételes dolog. Büszke vagyok a csapatomra és a stábomra, hogy ezt ebben a formában tudtuk megvalósítani.A BL előtti időszakról: Először Cyber-edzéssel fogunk kezdeni. Ez egy fontos mozaikdarabja volt annak, hogy így tudtuk abszolválni a meccseinket. Lesz még egy kupadöntőnk a Leverkusen ellen, ezután lesz ideje a csapatnak egy kis kikapcsolódásra. Biztos, hogy nem csak a lábukat fogják lógatni, hanem csinálnak is valamit. Ezután lesz három hetünk, hogy felkészüljünk a Bajnokok Ligájára. A mi szemszögünkből ez nagyon sok idő. Ha újra találkozni fogunk, a következő célunkra, a Bajnokok Ligájára fogunk koncentrálni.

Thiagóról: Ha valaki látja őt edzésen és a pályán, az észlelheti, hogy kivételes képességei vannak a labdával. De egyre inkább látszik, hogy ez labda nélkül is jellemző rá. Egy bizonyos extrát hoz a csapatba. Nincsenek kétségeim Thiago kvalitásai felől.

Hakimiről: Jelenleg a Dortmunddal áll szerződésben és a Real Madridhoz tartozik, ezért nem kell agyalnunk rajta. Az átigazolások jelenleg nagyon nehezek, ezért szívesen kimaradnék belőlük. Hasan Salihamidziccsel folyamatos kapcsolatban állok, ezért teljes bizalommal tekintek arra, hogy a következő szezonban is egy jó csapatunk lesz.

Boatengről és Martínezről: Jerome minden meccsen megmutatja a kvalitásait. Bizonyítja, hogy nagyon, nagyon jó fejlődésen ment keresztül. Daviddal együtt nagyon jó támogatást nyújtanak számunkra. Ha Javi egészséges és szükség van rá, mindig lehet rá számítani. Ő egy óriási harcos.

Flick: Fontos, hogy ne vegyünk vissza; Coutinho kerettag lesz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top