Akadémia

Stiller: Nagyon jól összeszoktunk, vakon is megbízunk egymásban



A Bayern II játékosai szerda este a városi rivális 1860 München ellen lépnek pályára a harmadosztályban. A klub fiókcsapata kilenc meccs óta veretlen, és pontegyenlőséggel vezeti a nagyon szoros küzdelmeket. A TSV hat ponttal lemaradva a nyolcadik helyen áll.

Az FCBayern.de a mérkőzés apropóján, és más témákkal kapcsolatban a csapat 19 éves középpályását, Angelo Stillert – a klub egyik legtehetségesebb játékosát kérdezte.

 

Angelo, született müncheniként milyen jelentősége van neked a Löwen elleni derbinek?

Ez egy nagyon különleges meccs számunkra, feltétlenül győzni akarunk, már nagyon fel vagyunk tüzelve rá. Meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk Münchenben az elsőszámúak.

Először leszel ott a az 1860 ellen. Mennyire várod már?

Nagyon! A TV-ben mindig követtem a meccseket. Nagy megtiszeltetés számomra, hogy most én is itt lehetek. A lehető legjobban akarjuk képviselni a klubot. A Bayern ificsapataiban egyébként már több, mint 20 derbit játszottam az oroszlánosok ellen, mindig kemény összecsapások voltak.



Mennyire tartod őket erősnek?

Ők is topmotiváltak lesznek és minden mást ki fognak zárni – a tabellát is. Egy ilyen partin ennek nincs szerepe, főleg a helyi rangadókon. Az elejétől koncentrálnunk kell, és jó hozzáállást kell tanúsítanunk.

Mire lesz szükségetek ahhoz, hogy győztesen vonulhassatok le a pályáról?

Tudjuk mire vagyunk képesek. A legutóbbi harmadosztályú mérkőzéseken mutatott teljesítményünket kell előhívnunk és játszanunk kell a játékunkat. Ez legutóbb nagyon jól sikerült. Tulajdonképpen nem kell sokat változtatnunk, magabiztosan léphetünk pályára. Mindazonáltal a napi forma is meghatározó lesz.

Arsenal Looking To Sign Bayern Munich Midfielder Angelo Stiller

A szurkolók ezúttal nem lehetnek ott. Ettől függetlenül különleges hangulatra számítasz a játéktéren?

Minden bizonnyal egy tüzes meccs lesz. Az ember általában olyan koncentrált egy meccsen, hogy néha egyáltalán nem is igazán észleli, hogy nincs közönség. Tulajdonképpen csak a megszakításoknál lehet igazán tapasztalni.

Az amatőrcsapat négy fordulóval a vége előtt, feljutóként vezeti a tabellát. Mi a siker titka?

Nem figyeljük a tabellát – bár ez egy kicsit viccesen hangzik. A téli szünet óta nagyon jól összenőttünk csapatként és szinte vakon is megbízunk egymásban. A csapatszellem hihetetlenül jó, összeszokott bagázs vagyunk. Az elmúlt hetekben a mentalitásunknak is köszönhetően volt pár Last-Minute pontszerzésünk. De ez is árulkodik arról, hogy keményen edzünk és topfittek vagyunk. Így tudjuk a meccs utolsó fázisában is gyakran megnyomni a teljesítmünket.



Mi a célotok?

Elsők akarunk lenni a harmadosztályban – és meg akarjuk dönteni Hermann Gerland rekordját. Ha bezsebeljük az 59+1 elleni pontokat, akkor fogunk továbbtekinteni és helyezünk magunk elé új célokat.

Télen kerültél fel az U19-ből az amatőrökhöz, és rögtön a középpálya alappillérévé váltál. Reménykedtél ilyen fejlődésre?

Kicsit nekem is meglepő volt, hogy az edzői stáb egy ilyen fontos pozícióban azonnal bizalmat szavazott nekem. Nagyon hálás vagyok ezért, és megpróbálom jó teljesítménnyel megköszönni.

Bundesliga | Who is Angelo Stiller, Bayern Munich's midfielder ...

Az ifik ellepték az amatőrcsapatot. Hogyan illeszkedik be a többi fölvezényelt játékos a csapatba?

A mély keret határozottan az egyik erősségünk. Minden feljutó fiatal játékos nagy kvalitásokkal rendelkezik. Azonnal integrálódnak a csapatba, mert mindenki nagyon nyitott. Egyszerűen örömet jelent ebben a társaságban lenni. Az újraindítás óta például minden új srácnak az egész csapat előtt kellett énekelnie.

Ebben a szezonban már öt ifijátékos debütált Hansi Flicknél a profik között. Mennyire motivál téged, hogy az FC Bayernnél is úgy számítsanak rád, mint az ifiben?

Nagyon motiváló, mert az amatőrök közül több játékos is feljutott. Én is el akarok érni odáig, egyszerűen mindent megteszek ezért. A srácok megérdemelték a lehetőséget.



Ahogyan a múltban már többször is, a Freiburg elleni meccs előtt ismét a profikkal edzettél és a 2019-es USA-túrán is ott voltál. Mit tanultál el a srácoktól?

2018-ban edzettem először a profikkal. A srácok nagyon segítőkészek, mert tudják, hogyan érzi magát egy ilyen szituációban az ember. Sandro Wagner például egyfajta mentorom volt, ő is Münchenből érkezett és a kezdetekben segített nekem. Az ember természetesen nagyon tiszteli a profikat és nem akar kellemetlen színben feltűnni. Mindazonáltal megpróbálom magabiztosan megmutatni azt, amit tudok. A profiedzésen minden hibát azonnal megbüntetnek, tartósan fenn kell tartani a koncentrációt.

Kilencéves korod óta játszol az FC Bayernben. Mi köt össze ezzel a klubbal?

Az U10-ben kezdtem és Bayern-szurkoló vagyok, amióta tudok magamról – csakúgy, mint az egész családom. Nagyon különleges dolog számomra, hogy az FC Bayern címerét viselhetem a mellkasomon. Hétről hétre mindent megteszek azért, hogy a lehető legjobban reprezentáljam a klubot.

Arsenal have 'concrete interest' in Bayern wonderkid Angelo ...

Stiller: Nagyon jól összeszoktunk, vakon is megbízunk egymásban
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top