Interjúk és nyilatkozatok

Salihamidzic: A Bayernnél dolgozom – van egy tervem, eredményesek vagyunk, építünk valamit



Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója a BILD kérdéseire válaszolt. 

 

Herr Salihamidzic, őszintén: November elején, Niko Kovac menesztésekor gondolt még a bajnokságra?

Természetesen. Tudom milyen kvalitásokkal rendelkezik a csapatunk. A srácok nagyon jó mentalitást mutattak és visszatértek. Nikoval egyébként telefonáltam, és nagyon örült a bajnoki címnek.

Három év sportigazgatóként, három bajnoki cím a Bayernnel – Ez egy elégtétel mindazok számára, akik mindig alábecsülik Önt?

Nem nagyon foglalkozom azzal, mit gondolnak mások, hogyan tudnak megítélni. A Bayern Münchennél dolgozom. Van egy tervem, eredményesek vagyunk, építünk valamit. Ennél jobban nem megy.

A keretpolitikáját is mindig megkérdőjelezték. Hans Flickkel a Bayern három fordulóval a vége előtt, Odriozolát leszámítva ugyanazzal a kerettel lett bajnok. Milyen következtetéseket von le ebből?

Azt, hogy az FC Bayern ismételten nagyon jó munkát végzett – a csapat, az edző, minden stábtag, illetve mi is a vezetőségben.

Tiszteletlenséget jelent a Bayernnel szemben, ha csak arról beszélnek, hogy a konkurencia gyengesége miatt megy mindig Münchenbe a bajnoki cím?

Kívülről könnyűnek tűnhet, de ez mindennapos munkát és áldozatot jelent. Naponta megpróbálni fejlődni és a teljesítményünk határára érni. A srácok nap, mint nap óriásit nyújanak. Ez egy erősségünk, és ezért lettünk mi a bajnokok.

BVB im Transferduell ausgestochen: Erster Neuzugang des FC Bayern ...



Mit mondanak azoknak, akik azt állítják, hogy a Bundesliga egyre unalmasabb lesz?

Mindenki azt mond, amit gondol. A Bundesliga szerintem egy látványos bajnokság, megvannak a jellegzetességei és a sajátosságai. Ha az ember Spanyolországra, Franciaországra, Olaszországra vagy Angliára fókuszál, ott is felismeri a mintákat, az erősségeket, gyengeségeket. A Bundesliga pár napja még az egyetlen európai liga volt, ahol a korona ideje alatt játszottak. Ez példaértékű volt, mindenki eszerint járt el és a szakértők is meglepődtek, milyen jól lehet egy ilyen hosszú szünet után, közönség nélkül játszani. Minden Bundesliga-klub bátran viselkedett a német labdarúgás javát szolgálva. Gratulálok mindenkinek.

A játékosok azt énekelték a buszon, hogy „Német bajnok…BVB”. Ez is azt jelzi, hogy a csapata komoly versenytársként kezelte a Dortmundot?

Mindenkit megilletünk a szükséges tisztelettel, ezt a dortmundiak is tudják. A srácaink ünnepeltek, úgyhogy rendben van a dolog.

Thomas Müller volt a bajnoki győzelem egyik húzóembere, de Kovac alatt nem igazán volt már kezdőjátékos. Ez a Hansi Flick irányítása alatti fejlődést szimbolizálja?

Thomas erős szezont játszott. Boldog, és mi is azok vagyunk, hogy meghosszabbította a szerződését. De ez számomra az egész csapatteljesítményt szimbolizálja.

Flick Jerome Boatenget is húzóemberként építette fel, pedig a szezont megelőzően még a távozás előtt állt. Ismét van jövője a világbajnoknak a Bayernnél?

Jerome nagyon jól végzi a dolgát, és még nincs vége a szezonnak. Augusztus 23-áig nagy feladatok és célok állnak előttünk, ezután fogunk majd beszélni róla.

FC Bayern: Hasan Salihamidzic über BVB-Spott und Triple-Träume ...



Szerzeménye, Alphonso Davies a szezon felfedezettje. Mennyire fontosak a tehetségek ilyen jellegű áttörései a leendő transzfereknél?

Van egy filizófiánk: Nemzetközi és hazai topjátékosokra van szükségünk, illetve szükségünk van még olyan toptehetségekre is, akik a proficsapatunk javára válhatnak. Szerintem ez tapasztalható lesz.

Alexander Nübel személyében ingyen jön a következő tehetség. Meg tudja erősíteni, hogy Tanguy Kouassi, akinek lejár a szerződése a PSG-nél, szintén aláír Münchenben?

Az átigazolásokat illetően nem nyilatkozunk, csak akkor, ha tudunk valamit mondani. Alexander Nübel esetében is ez a helyzet: Örülünk, hogy a csapatunk megszerezte a legnagyobb német kapustehetséget.

Davies érvényesült a balbekk pozícióban, David Alaba pedig a védelem közepén. A 80 milliós Lucas Hernandez nem játszik. Hogyan fogadja azokat a kritikákat, amely szerint rossz döntés volt megszerezni a világbajnokot?

Lucasnak nem volt egyszerű startja a Bayernnél, ezt tudjuk. Ismerjük az erősségeit és teljes mértékben támogatjuk őt. Biztos vagyok benne, hogy még nagyon értékes lesz a csapatunk számára.

Miért hezitál Thiago az aláírással? Új kihívást keres?

Thiago jelenleg mindent megtesz azért, hogy a közelítő-izom műtétje után fitt legyen a szezonhajrára. Megbeszélések alatt állunk.

Kép

Vannak új fejlemények Sané tervezett megszerzésével kapcsolatban?

Ismerik a válaszomat.

A bajnokság megvan, a kupadöntőt elérték, augusztusban pedig folytatódik a Bajnokok Ligája. Mennyire gondol a triplázásra?

Először meg akarjuk nyerni a kupadöntőt, majd a játékosok és az edzők egy rövid szabadságra mennek. Ezután kezdődik meg a Bajnokok Ligájára való felkészülés. Az eddigi BL-szezonunk eddig makulátlan. Bízom a csapatunk győzelmében, de mindannyian tudjuk, hogy ez egy rögös út lesz.

Július elsejétől hivatalosan is a sportelnöke lesz a klubnak. Mennyire volt fontos Önnek ez a lépés?

Ez egy logikus lépés a fejlődésemben. Nagyon örülök a feladatoknak.

Mikor nem lesz a Bayern bajnok?

(nevet) Szép próbálkozás.



Salihamidzic: A Bayernnél dolgozom – van egy tervem, eredményesek vagyunk, építünk valamit
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top