Bundesliga

Az utolsó hazai meccsünket is megnyertük | Bayern 3-1 Freiburg



A bajnokság utolsó előtti fordulójában a Freiburg csapatát fogadtuk az Allianz Arenában. A tét nélküli találkozón Lewandowski vitte el a showt, de betalált Joshua Kimmich is. Videókkal mutatjuk, mi történt a találkozón!

Bayern München 3:1 Freiburg

⚽️ Gólszerzők: Joshua Kimmich (15′), Robert Lewandowski (24′, 37′), illetve Höler (33′)

📍 Helyszín: Allianz Arena (nézők nélkül)

✋ Játékvezető: Sören Storks

👕 Bayern München: Ulreich – Pavard, Martínez (Richards, 85′), Boateng, Hernandez – Kimmich, Goretzka – Müller (Musiala, 88′), Cuisance (Zirkzee, 64′), Singh (Coman, 64′) – Lewandowski

🆚 Freiburg: Schwolow – Schmid, Lienhart, Heintz, Günter (Abrashi, 87′) – Sallai (Kwon, 46′), Keitel (Frantz, 64′), Höfler, Grifo (Itter, 75′) – Petersen, Höler (Waldschmidt, 64′)

David Alaba és Alphonso Davies hiánya miatt két helyen is változott a védelem összetétele: a sérült osztrák helyére Javi Martínez került be, míg az eltiltott kanadai balhátvédet Lucas Hernández helyettesítette. Hansi Flick a kezdőbe nevezte Sven Ulreichet is, aki első tétmeccsét játszotta ebben a szezonban, illetve először játszott kezdőként a Bayernben az új-zélandi Sarpreet Singh is. Thomas Müller 350. tétmeccsét játszotta a bajor csapat színeiben, ezt pedig a csapatkapitányi feladatok elvégzésével ünnepelte.

Az ellenfél kezdőjében ott volt a magyar válogatott szélső, Sallai Roland is. A Freiburgban szerepelt még Nils Petersen is, aki annak idején játszott a Bayern Münchenben.

🔴 A mérkőzésről

A Bayern már a mérkőzés elején igyekezett nyomást gyakorolni ellenfelére, ám a Freiburg is felnőtt a feladathoz, hiszen Sallai Roland előtt adódott az első lehetőség a mérkőzésen, amikor is egy balról érkező beadást fejelt Ulreich kapuja fölé. A 10. percben Jerome Boateng válaszolt a magyar helyzetére, miután ballal lőtt kapura, azonban a vendégek kapusa, Alexander Schwolow szépen tolta ki a labdát. Nem sokkal később Singh előtt is adódott ziccer, viszont a 21 éves támadó lövését blokkolták.

Csak az első negyedóráig bírta a nyomást a vendégcsapat: Robert Lewandowski készítette le a labdát Joshua Kimmichnek, aki egy lapos balost küldött az ellenfél kapujába. Egy-nulla!

1-0

A Bayern nem állt le, rövidesen Thomas Müller előtt is akadt helyzet, a következő találatot viszont nem ő, hanem Robert Lewandowski szerezte. A lengyel azután fejelt a hálóba, miután Goretzka lövését Schwolow pont elé ütötte ki. Lewa 32. góljával a legeredményesebb nem német góllövő lett egy szezonon belül a Bundesliga törtetében. Kettő-nulla!

2-0

A második gól után kicsit fellazult a Bayern védelme, ezt pedig a vendégek ki is használták: Jonathan Schmid adta be a labdát Ulreich mellett, az üres kaput pedig Höler vette célba és szerezte meg hetedik találatát a szezonban. Kettő-egy!

2-1

Csak hogy ne a freiburgiak nevessenek a félidő végén, Lewandowski újra betalált! Lucas Hernándezt indították a jobb szélen, aki ballal középre tette a labdát, Lewának pedig már csak be kellett pofoznia a játékszert. Ott a harmincharmadik is, Lucasnak pedig az első asszisztja a Bayern színeiben. Három-egy!

3-1

A játékrész végéig még Müller előtt adódott két nagy helyzet is: előbb fejjel talált a kapu fölé, majd egy nagyszerű tekeréssel nyújtóztatta meg Schwolowt. Egy perces hosszabbítás után a játékvezető az öltözőbe küldte a feleket.

A szünet után a vendégek kezdtek dinamikusabban, ám komoly helyzetig nem jutottak el. A 60. perc környékén Cuisance és Müller játszott össze szépen, de a francia lövése fölé ment. Cuisance honfitársa, Pavard is próbálkozott, az ő életerős lövése az oldalhálót találta telibe.

A 64. percben több csere is történt, az egyik beálló, Waldschmidt pedig majdnem gólt is szerzett a Bayern ellen, miután kapott egy kiugratást egyik csapattársától, viszont Ulreich nagyszerűen lépett ki kapujából. Az ugyancsak csereként érkező Zirkzee, majd a csapatkapitány, Müller is próbálkozott, mindketten kevesebb sikerrel.

A meccs végéig viszonylag unalmasan teltek a percek, így az utolsó minutumok leginkább említésre méltó történése az volt, amikor az amerikai Chris Richards váltotta Martínezt, illetve az angol Jamal Musiala is beállt Müller helyére. Mindkettejüknek ez volt az első tétmeccse a Bayern felnőttcsapatában. A meccs legvégén, a hosszabbításban Ulreich még bemutatott egy nagy bravúrt a dél-koreai Kwon ellen egy az egyben. „Így köszönt el az Allianz Arenától” – mondta a meccs kommentátora, Méhes Gábor.

🔴 Statisztikák

Forrás: eredmények.com

🔴 A mérkőzés embere

Robert Lewandowski, aki két gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott és jelezte, kell neki az Európai aranycipő!

🔴 Következő találkozó

Június 27-én, szombaton, a Wolfsburg ellen idegenben, 15:30-tól.

Az utolsó hazai meccsünket is megnyertük | Bayern 3-1 Freiburg
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top